VIDITE LI?

Arhitekt se opasno osramotio, zgrada srednje škole obišla je svijet, dizajn je urnebesan: ‘Ne mogu je gledati isto!‘

Za ovalni oblik tvrde da pojačava prirodno svjetlo i potiče fizičku aktivnost zbog mreže učionica koje okružuju sportsku dvoranu

Monkseaton srednja škola

 /Google Maps

Škola najsuvremenijeg dizajna na meti je ismijavanja nakon što je jedan bivši učenik otkrio snimke s Google Mapsa koje pokazuju da škola snimana iz zraka izgleda poput divovskog spermija.

Radi se o Srednjoj školi Monkseaton u Whitley Bayu u Ujedinjenom Kraljevstvu. Bivši učenik koji je podijelio snimke prepoznatljivog oblika iz zraka napisao je da je ‘za to sigurno netko znao‘. Ipak, Vijeće Sjevernog Tynesida inzistira da škola nije građena imajući ovaj oblik na umu.

Bijela ovalna zgrada škole podsjeća na glavu spermija, dok duga i uska staza koja vodi do parkirališta izgleda poput repa.

Na Facebooku su mnogi odmah ismijali dizajn škole, a neki su u šali upitali postoji li tamo visoka stopa tinejdžerskih trudnoća, prenosi Daily Mail.

- U blizini sigurno postoji i trokutasta šuma, napisao je jedan komentator na Facebooku.

Jedan je komentator napisao da svakog dana prolazi pokraj zgrade te škole, no sada je ne može više gledati na isti način.

Prema lokalnim izvješćima, učenici te srednje škole su se preselili iz stare zgrade u sadašnju, koju upisuju najsuvremenijom, u rujnu 2009. godine, nakon osam godina planiranja i izgradnje.

image

Srednja škola Monkseaton

Google Maps/

Za ovalni oblik tvrde da pojačava prirodno svjetlo i potiče fizičku aktivnost zbog mreže učionica koje okružuju sportsku dvoranu u središtu zgrade. Dewjoc Architects, koji su navodno razvili zgradu, uspoređivali su je sa svemirskim brodom i nogometnim stadionom.

Ova objava na Facebooku je zaradila više od 1000 reakcija zbog usporedbe s muškom spolnom stanicom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 14:48