PROSVJED

AMERIKU TRESE NOVI SKANDAL Potpredsjednik SAD-a pokupio se s utakmice nakon intoniranja himne: 'Omalovažavaju našu vojsku, himnu i zastavu!'

 
 © Twitter

Trumpov rat s igračima američkog nogometa dobio je novu dimenziju nakon što je njegov potpredsjednik Mike Pence napustio utakmicu Indianapolis Coltsa i San Francisco 49ersa odmah po intoniranju himni. Podsjetimo, bivši igrač 49ersa Colin Kaepernick prošle sezone je odbio stajati za vrijeme intoniranja himni prosvjedujući zbog zbog policijskog nasilja nad crncima. Kaepernick je ubrzo dobio otkaz, a njegov primjer protekla dva tjedna prate gotovo svi NFL igrači.

To je toliko naljutilo Trumpa da već danima po Twitteru pljuje po igračima i cijeloj organizaciji. Očito se s Trumpom slaže i Mike Pence koji se danas pokupio sa stadiona čim je vidio da nekoliko igrača kleči na koljenima.

- Otišao sam s utakmice zato što predsjednik Trump i ja nećemo podržati niti jedan događaj na kojem se omalovažavaju naša himna, zastava i vojnici . napisao je Pence u priopćenju.

Pence je odmah ujutro na svom Twitteru dao nagovijestiti da ide na utakmicu. Objavio je fotografiju sebe i supruge s rekvizitima Coltsa, ali dan mu je naprasno pokvaren kada je vidio da nekolicina igrača kleče za vrijeme intoniranja himne. Pozdravio se sa svima i pobjegao sa stadiona i prije nego što je sama utakmica počela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:33