‘KAKAV LICEMJER‘

Amerika bruji o optužbama protiv bivše NFL zvijezde i ‘pro-life‘ kandidata za senatora: ‘Prisilio me na pobačaj!‘

Govoreći u srijedu na događaju unutar predizborne kampanje, Herschel zanijekao je optužbe

Herschel Walker

 Elijah Nouvelage/Afp

Herschel Walker, republikanski kandidat za senatora Georgije i bivši igrač NFL-a, po drugi put je optužen da je natjerao bivšu partnericu na pobačaj, prenosi BuzzFeed News. Odvjetnica Gloria Allred nije otkrila identitet žene koja je u srijedu novinarima rekla da ju je u travnju 1993. u Dallasu Walker prisilio na pobačaj. Ranije ovog mjeseca, istupila je prva žena koju je na pobačaj natjerao i platio joj za njega 2009. godine.

image

Herschel Walker

Zumapress.com/Mega/The Mega Agency/Profimedia/Zumapress.com/mega/the Mega Agency/profimedia

- Razlog zbog kojeg sam danas ovdje je što je Herschel javno zauzeo stav da je ‘za život‘ i protiv pobačaja pod bilo kojim okolnostima, a na mene je vršio pritisak da napravim pobačaj. Osobno se pobrinuo da sve bude kako je zamislio tako što me odveo u kliniku i platio pobačaj, rekla je žena.

Slučaj koji je Daily Beast prenio ranije ovog mjeseca, u kojem je Walker također optužen za prisilu na pobačaj, negirao je. Rekao je tad da uopće ne zna tko je ta prva žena, da bi kasnije otkrili da se radi o majci jednog od njegovih četvero djece. Govoreći u srijedu na događaju unutar predizborne kampanje, bivši NFL igrač zanijekao je optužbe i druge žene.

- Dosta mi je ovih gluposti. Već sam rekao ljudima da je ovo laž, rekao je Walker. Druga žena, koja je registrirana nezavisna kandidatkinja, izjasnila se da je 2016. i 2020. glasala za Donalda Trumpa. Rekla je da su se ona i Walker prvi put sreli još 1987. i započeli šestogodišnju vezu dok je još bio u braku.

Kako bi potkrijepila tvrdnje svoje klijentice, Allred je novinarima pokazala pisma koja joj Walker slao i pustio snimku poruke na telefonskoj sekretarici koju joj je ostavio jednom prilikom. Njena klijentica otkrila je da ju je Walker poticao na pobačaj nakon što je saznala da je trudna. Kad je prvi put došla u kliniku, osjećala se previše emotivno i nije obavila postupak.

- Kad sam rekla Herschelu što se dogodilo, bio je uzrujan i rekao da će idući dan ići sa mnom u kliniku da napravim pobačaj. Sljedećeg me dana odvezao do klinike i satima čekao na parkiralištu dok nisam izašla. Bila sam shrvana jer sam osjećala da sam prisiljena na pobačaj, rekla je žena.

image
Jessica Mcgowan/Getty Images/Profimedia/Jessica Mcgowan/getty Images/profimedia

Razgovarala je preko Zooma i nije pokazivala lice jer ne želi da njen identitet bude otkriven javnosti, a želi i zaštititi svoje bližnje. Walkera je zatim nazvala licemjerom koji ne pripada Kongresu.

- Ne trebaju nam u Senatu ljudi koji tvrde jedno, a rade drugo. Herschel Walker se zalaže za to da je protiv pobačaja, ali me natjerao da ga napravim, dodala je. Odvjetnica nije navela koje druge dokaze ima za potvrdu optužbi. - Ovdje se ne radi samo o vrijednostima Herschela Walkera, ovdje se radi vrijednostima svakog glasača u Georgiji koji odluči glasati za njega. Oni koji glasaju za njega, pokazuju svoja načela uključujući i to da je u redu lagati, kao i da se djela ne moraju slagati s riječima, rekla je Allred.

Walker kojeg Trump podržava, nalazi se u tijesnoj borbi protiv sadašnjeg senatora demokrata Raphaela Warnocka, a pobjeda bi mogla odrediti koja stranka kontrolira Senat. Republikanski senator Lindsey Graham, u predizbornom govoru ove srijede, usporedio je optužbe protiv Walkera s onim za nedolično seksualno ponašanje iznesenim sucu Vrhovnog suda Brettu Kavanaughu tijekom njegove kandidature za vrhovnog suca.

- Evo plana igre Herschel, nađi slavnog odvjetnika da iznese ludu optužbu prije nego dođe vrijeme za donošenje odluke o tome tko bi trebao biti na Vrhovnom sudu ili u Senatu. Vidio sam ovaj film, rekao je Graham.

image

Christian

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Walkerov sin Christian, otvoreni konzervativni influencer na društvenim mrežama, osudio je svog oca kad je prva priča objavljena ranije ovog mjeseca. - Ne možeš se pretvarati da si neki moralni obiteljski tip. Ne možeš se pretvarati sve te stvari. Razgovaraj o politici, govori normalno i ne laži, rekao je Christian u videu koji je objavio na društvenim mrežama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:52