TRADICIJA

Američki predsjednik Joe Biden će Dan zahvalnosti proslaviti s obitelji na Nantucketu

Biden je slavio Dan zahvalnosti na Nantucketu gotovo svake godine od 1975.

Joe Biden

 Brendan Smialowski/AFP

Američki predsjednik Joe Biden i supruga Jill otputovat će u utorak na Nantucket, otok u Massachusettsu, kako bi proveli Dan zahvalnosti s obitelji, nastavljajući desetljećima staru tradiciju koja je prošle godine preskočena zbog pandemije.

Biden je slavio Dan zahvalnosti na Nantucketu gotovo svake godine od 1975.

Otok, koji se nalazi oko 48 kilometara trajektom južno od Cape Coda, omiljena je destinacija za bogataše, premda više ljeti nego za Dan zahvalnosti.

Biden je obiteljsku tradiciju prekinuo 2015. nakon što mu je umro sin Beau od raka mozga te 2020. zbog pandemije.

Predsjednik i prva dana pomogli su u ponedjeljak u posluživanju obroka za Dan zahvalnosti američkim vojnicima u Fort Braggu u Sjevernoj Karolini, u znak zahvalnosti za njihovu službu i predanost domovini.

Biden je odlučio posjetiti američke snage u zemlji umjesto u inozemstvu, za razliku od svojih prethodnika, jer je povukao vojsku iz Afganistana, a do kraja godine trebao bi je povući i iz Iraka.

Bivši predsjednici Donald Trump, Barack Obama i George W. Bush obilazili su u povodu blagdana američke vojnike ili u Iraku ili Afganistanu.

Nastavljajući tradiciju, Biden je prošli tjedan udijelio oprost dvjema velikim bijelim puricama iz Indiane zvanima Peanut Butter i Jelly, kako ne bi postale tardicionalni blagdanski obrok za Dan zahvalnosti.

Te sreće nije oko 46 milijuna drugih purica koje se, prema pisanju magazina Time, tradicionalno pojedu na Dan zahvalnosti u SAD-u koji se svake godine slavi četvrti četvrtak u studenome.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:59