UBOJSTVO STUDENTICE

AMANDI KNOX SRUŠEN ALIBI Bivši dečko promijenio priču: 'Ja znam gdje sam bio kobne večeri, za nju nisam siguran'

(FILES) This file picture taken on July 25, 2011 shows US Amanda Knox reacting in court before the start of a session of her appeal trial in Perugia's courthouse. An Italian court on January 30, 2014 convicted US Amanda Knox and her former Italian boyfriend Raffaele Sollecito for a second time for the murder of a British student in Perugia in 2007. The court sentenced Knox to 28 years and six months in prison and Sollecito to 25 years. AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI
 AFP

U slučaju brutalnog ubojstva britanske studentice Meredith Kercher (21), za što talijansko pravosuđe u dugogodišnjoj trakavici tereti Amerikanku Amandu Knox i njezina bivšeg momka, Talijana Raffaelea Sollecita, došlo je do novog obrata.

Sollecito, koji je dosad u sklopu svoje obrane tvrdio da je kobne večeri 2007. godine u Perugiji čitavo vrijeme bio u svojoj kući s Amandom, sada tvrdi da je s njom bio tek dio vremena, čime je zapravo srušio alibi Amerikanke, koja se nakon svojedobne oslobađajuće presude vratila u domovinu bez namjere da se ikada vrati u Italiju, gdje joj prijeti dugotrajna robija.

Na press konferenciji koju je održao u Rimu kazao je da u priči Amande Knox postoje 'anomalije' te da on ne može biti 'jamac' tvrdnje da je Amanda čitavo vrijeme bila s njim. Pritom je rekao kako i dalje vjeruje u njezinu nevinost, ali da prvenstveno mora voditi računa o vlastitoj obrani, a spomenute anomalije, ako na njih ne bi ukazao, mogle bi mu naštetiti.

'Moje je ime Raffaele Sollecito, a ne Amanda Marie Knox i ja moram odgovarati samo za postupke osobe čije je ime Raffaele Sollecito', rekao je.

Kercher je pronađena izmasakrirana i polugola u sobi koju je dijelila s Amandom.

Kao dokaz da Amanda nije čitavo vrijeme bila s njim, Sollecito prilaže ispise telefonske komunikacije, koji pokazuju da je Knox tijekom večeri primila jedan SMS dok je bila izvan njegove kuće, što otvara mogućnost da je u trenutku ubojstva bila na mjestuv zločina. Isti ispisi navodno dokazuju da je Sollecito čitavo vrijeme bio u svojoj kući.

Sve je ovo dio Sollecitove strategije obrane pred Kasacijskim sudom, najvišom talijanskom pravosudnom instancom, koji bi u ponovljenom postupku za nekoliko mjeseci trebao početi odlučivati o njegovoj i Amandinoj odgovornosti za ubojstvo.

Obdukcija leša ubijene britanske studentice pokazala je da ju je vjerojatno ubilo više ljudi. U odvojenom je postupku na 16 godina zatvora zbog ubojstva osuđen državljanin Obale Bjelokosti Rudy Hermann Guede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:52