NIŽU SE PROBLEMI

27 sekundi koje su producenta Fox Newsa koštale otkaza: Pogledajte kako je potpisao Bidena u eteru

Fox News objavio je da je potpis skinut "u roku odmah" te da je to "pitanje adresirano"

Joe Biden

 Julia Nikhinson/Afp

Producent s Fox Newsa, koji je Joea Bidena u emisiji potpisao s "aspirant na mjesto diktatora" (‘wannabe dictator‘), dao je otkaz i napušta najgledaniju, desno orijentiranu američku televiziju, objavio je američki Daily Beast.

Alexander McCaskill napušta Fox nakon što je to napravio njegov prijatelj Tucker Carlson, veliki ljubitelj bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, koji je nakon odlaska pokrenuo emisiju na društvenoj mreži Twitter. Njegova "fora" nije bila smiješna voditeljima Foxa koji je nedavno morao isplatiti višemilijunsku nagodbu zbog lažnog izvještavanja, a na leđima trenutačno ima nekoliko tužbi s ideološko-političkim predznakom.

Fox News objavio je da je potpis skinut "u roku odmah" te da je to "pitanje adresirano", pokazujući time da se uprava nije složila s takvim, blago rečeno, neprofesionalnim postupkom. Fox je u centru skandala i zbog tužbe jedne zaposlenice da je u ekipi iza emisije poznatog i kontroverznog voditelja Carlsona vladala toksična atmosfera.

Bijela kuća reagirala je na "Bidena diktatora", navodeći da je takav potpis "pogrešan", a Tucker Carlson je na svojem showu na Twitteru poručio je da potpis bio u eteru samo 27 sekundi i da su se "zbog njega žene koje vode TV mrežu uspaničile".

"Prvo su oprale producenta koji je stavio potpis na ekran. Manje od 24 sata kasnije on je podnio ostavku. Na Foxu je bio više od deset godina. Smatrali su ga jednim od najsposobnijih ljudi u zgradi", ustvrdio je osramoćeni bivši voditelj Tucker Carlson. "Ponudio im je da ostane standardnih dva tjedna, ali Fox mu je rekao da odmah isprazni ured", tvrdi Carlson.

McCaskillu to nije jedina kontroverzna odluka. Naime, u tužbi koju je podnijela bivša zaposlenica Abby Grossberg i njegovo se ime spominje u kontekstu uredskog maltretiranja.

Grossberg tvrdi da su je diskriminirali na vjerskoj osnovi. Tvrdi, među ostalim, da je McCaskill donio nekoliko božićnih ukrasa u njezin radni prostor, a na njezin stol postavio je natpis na kojem je pisalo "Hannukah bush", što je naziv za židovsko drvce. Grossberg je Židovka.

McCaskill je prema istoj optužnici rutinski omalovažavao suradnice. Jednom je prilikom izjavio da je prostorija za dojenje rasipanje prostora i da bi tamo trebao biti solarij za sunčanje testisa. Grossberg je rekla da su McCaskill i njegov kolega Justin Wells jednom komentirali da bi mlađa zaposlenica iz njezina ureda trebala pokušati preko kreveta dobiti intervju s Elonom Muskom.

Iako Fox News tvrdi da je njezina tužba puna lažnih optužbi, čini se da su blizu postizanju novčane nagodbe s njom, baš kao što se dogodilo u slučaju tužbe za lažno izvještavanje o krađi glasova na prošlim američkim izborima. Tako piše CNN.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 15:26