KATEDRALA SV. SAVE

160 godina stara srpska katedrala na Uskrs izgorila u New Yorku

FOTO: Steve Puppo/Twitter
 Steve Puppo/Twitter / Steve Puppo/Twitter

Pravoslavna crkva stara 160 godina u New Yorku potpuno je uništena nakon što se na Uskrs u nedjelju zapalila i izgorjela, prenosi Daily Mail.

Crkva sv. Save koja se nalazi na Manhattanu zapalila se oko 19 sati, a policija još ne zna kako je požar započeo. Glasnogovornik njujorških vatrogasnih postrojbi rekao je da se vjeruje da je požar započeo na prvom katu katedrale koja je prema informacijama bila prazna u tom trenutku. Izvještaja o ozlijeđenima za sada nema.

'Osjećam se kao da živim u nekoj noćnoj mori', rekao je Đokan Majstorović, svećenik koji je pokušao prići crkvi prije nego što su ga vatrogasci u tome sprečili. Ranije tog dana u crkvi se održalo Uskršnje slavlje.

Stupanj oštećenosti crkve trenutno nije poznat, no fotografije ljudi koji su svjedočili požaru sugeriraju da je potpuno uništena.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr. Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:14