BORBA PROTIV KORONAVIRUSA

SVE ŠTO JUTROS MORATE ZNATI O PANDEMIJI KORONAVIRUSA U Hrvatskoj imamo 790 potvrđenih slučajeva, Bolsonaro u nemilosti Facebooka i Instagrama

 
 AFP / CROPIX

U svijetu je dosad potvrđeno gotovo 786.000 slučajeva zaraze koronavirusa, od čega je 37.810 ljudi preminulo od posljedica bolesti. Od Covida-19 se oporavilo gotovo 166.000 pacijenata.

Najviše slučajeva zaraze imaju SAD, Italija i Španjolska.

Prema podacima od jučer u 14 sati, u Hrvatskoj imamo 790 potvrđenih slučajeva zaraze i šest smrti povezane s koronavirusom. Dosad su se oporavile 64 osobe.

Kako eskalira korona kriza u Hrvatskoj, tako se sve češće preispituju stroge mjere uvedene kako bi se spriječilo širenje virusa. Tako je kolumnist Jutarnjeg Robert Bajruši u svom komentaru postavio pitanje ugrožava li Covid-19 i hrvatsku demokraciju.

U hrvatskoj javnosti mnogo se govori i o mjerama koje Vlada predlaže kako bi spasila domaće gospodarstvo. Naš Gojko Drljača zaključuje kako država ne pomaže poduzećima, već očekuje da ona pomažu njoj.

Razgovarali smo i s profesoricom iz Hrvatske koja godinama živi u Švedskoj i koja nam je objasnila zašto ta zemlja ima potpuno drugačiji pristup korona krizi.

Profesor Michael Levitt, Nobelovac koji je točno predvidio koliko će slučajeva zaraze i smrti biti u Kini, kaže da se stanje u Italiji i New Yorku popravlja. To su dva najpogođenija mjesta na svijetu u kojima se nalazi 260.000 od ukupno 775.000 ukupno potvrđenih slučajeva zaraze na svijetu.

Mađarski premijer Viktor Orban dobio je jučer gotovo neograničene ovlasti s ciljem borbe protiv pandemije koronavirusa. Istovremeno, Italija je objavila kako je u zadnja 24 sata od virusa preminulo 812 ljudi.

Francuska agencija za lijekove upozorila je u ponedjeljak na moguće loše i neželjeno djelovanje lijekova za Covid-19 koji se ispituju, uputivši poziv da ih se "ni u kojem slučaju" ne koristi na svoju ruku pošto su prijavljena tri smrtna slučaja koja mogu biti povezana s tim lijekovima.

Facebook i Instagram u ponedjeljak su nakon Twittera povukli videosnimke brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara ocijenivši da šalju lošu poruku dok vlada epidemija koronavirusa.

- Povlačimo sadržaje na Facebooku i Instagramu koji krše naše uvjete korištenja po kojima nisu dopuštene dezinformacije koje ljudima mogu nanijeti fizičku štetu - ističe Facebook u priopćenju za medije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:03