OMOGUĆUJE PEVEX

PEVEX - zajedništvo kao odgovor na sve nedaće

Kada je potres u ožujku pogodio područje Zagreba, prvi hrvatski maloprodajni lanac- tvrtka Pevex bila je među prvim tvrtkama koje su žurno reagirale kako bi se sanirale štete nastale u potresu u Zagrebu, Zagrebačkoj i Krapinsko zagorskoj županiji.
 Bozidar Vukicevic/Cropix

Iz Pevexa su u svrhu hitne preventivne sanacije krovišta na zgradama oštećenim u potresu donirali građevinski materijal u vrijednosti od 100.000 kuna.

Reagirali isti dan nakon potresa

Ista inicijativa dogodila se kad je krajem prosinca 2020. godine, razoran potres pogodio središnju Hrvatsku odnosno područje Sisačko moslavačke županije. Iz tvrtke Pevex su na sami dan potresa odmah reagirali i priskočili su pomoć na način da su donirali potreban materijal za hitnu sanaciju 200 krovova u najpogođenijim područjima poput sela Majur i Lekenik. Svakodnevnim donacijama iz Pevexa su nastavili pomagati udrugama koje su bile na terenu, poput Nacionale udruge ugostitelja koji su pripremali obroke, ali i brojnim manjim udrugama koje su u to vrijeme pokazale zadivljujući angažman na potresom pogođenim područjima.

Usporedo su Pevexovi zaposlenici organizirali humanitarnu akciju prikupljanja potrepština u svih 26 centara koje su se svakodnevno dostavljale na područje pogođeno potresom. Solidarnost su iz ovog maloprodajnog lanca pokazali i odlukom Uprave Pevexa koja je odlučila kako će financirati kompletnu obnovu domova svojih šestero djelatnika iz Siska i Petrinje koji su pogođeni potresom.

image
Bozidar Vukicevic/Cropix

Društveno odgovorni projekti

Usporedno s rastom i razvojem, vodstvo Pevexa prepoznalo je i važnost ulaganja u društveno odgovorne projekte. Već tri godine Pevex je ponosan sponzor mlade nade Dine Levačić, plivačice koja je svijetli primjer ustrajnosti i požrtvovnosti. U Pevexu smatraju kako pojedinci koji društvo čine boljim i pozitivnijim jednostavno zaslužuju i moraju dobiti podršku kako bi i dalje nastavili nizati vrhunske rezultate. Kao društveno odgovorna kompanija Pevex njeguje i pomaže domaće sportaše, pogotovo pojedince koji su često zaboravljeni, s velikim ponosom sponzoriraju i mladu atletičarku Klaru Andrijašević. Ne smijemo zaboraviti i Hrvatski paraolimpijski odbor. Tvrtka Pevex ih podržava generalnim sponzorstvom i time je postala prva domaća tvrtka u povijesti koja je potpisala ugovor o nacionalnom sponzorstvu s Hrvatskim paraolimpijskim odborom. Pevex na taj način upravo kao i Hrvatski paraolimpijski odbor potiče pozitivne promjene u društvu. Tako da je temeljna premisa kojom se vode u Pevexu upravo ona da vlastitim primjerom moraš postati nit vodilja za druge.

Veliki dio Pevexove društvene odgovornosti odnosi se i na donacije kojima prvi hrvatski trgovački lanac pomaže onima kojima je pomoć uistinu neophodna. U skladu s time redovitim donacijama pomaže rad Pučke kuhinje u Vukovaru, ali i brojnim obiteljima i udrugama na svakodnevnoj razini jer pružanjem kvalitetnijeg života drugima, kako ističu iz Pevexa, čine najveće zadovoljstvo upravo sami sebi. Upravo iz tog razloga odlučili su osnovati i Pevex Zakladu koja pomaže radnicima u teškim životnim situacijama. Kroz Zakladu mogu strukturiranije i transparentnije baviti pomaganjem i podržavanjem onih kojima je to potrebno.

PEVEX nastavlja ulagati

Prošle godine Pevex je nastavio svoja ulaganja, otvorivši u rujnu novi prodajni centar u Vinkovcima, koji je 26. po redu centar u sastavu ovog maloprodajnog lanca. U tom periodu je preselio svoje poslovanje u Slavonskom Brodu u listopadu i u Makarskoj u studenom, na atraktivnije lokacije i u suvremenije opremljene prodajne centre

Lider u segmentu izgradnje, opremanja i uređenja doma i vrta

Pevex je prvi hrvatski trgovački lanac. Tvrtka posluje u svim krajevima Hrvatske te se sa svojih 26 prodajnih centara nameće kao istinski lider u segmentu izgradnje, opremanja i uređenja doma i vrta. U Pevexovim prodajnim centrima moguće je kupiti proizvode iz sedam različitih programa te birati između više od 50 tisuća raznih artikala zahvaljujući odličnim poslovnim odnosima s domaćim i inozemnim dobavljačima.

Prošle godine Pevex je nastavio svoja ulaganja, otvorivši u rujnu novi prodajni centar u Vinkovcima, koji je 26. po redu centar u sastavu ovog maloprodajnog lanca. U tom periodu je preselio svoje poslovanje u Slavonskom Brodu u listopadu i u Makarskoj u studenom, na atraktivnije lokacije i u suvremenije opremljene prodajne centre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:26