OMOGUĆUJE JANAF

Naša je želja da pružena ruka pomoći bude ulog za bolju zajedničku budućnost

Zahvaljujući ostvarivanju izvrsnih poslovnih rezultata JANAF je stvorio preduvjete za ulaganje značajnih sredstava u realizaciju društveno odgovornih projekata
 Ivana Nobilo/CROPIX

Upravo iznimno uspješno poslovanje JANAF-u omogućuje da na različite načine pomaže društveno odgovorne projekte lokalne zajednice i te na taj način pridonosi razvoju društva u cjelini, tako da je JANAF danas društvo koje je u svoje posloavnje potpuno ugradilo koncept društveno odgovornog poslovanja.

U svom poslovanju u JANAF-u uvijek ističu važnost društvene odgovornosti bilo da to rade investiranjem u zaposlenike i implementacijom najmodernijih tehnologija i tehnoloških procesa kojim tvrtka pokazuje najvišu razinu odgovornosti prema okolišu, bilo da se radi o potpori široj društvenoj zajednici.

Kako se radi o izrazito uspješnom i društveno odgovornom gospodarskom subjektu u JANAF-u su osjetili potrebu i dužnost financijski pomoći u saniranju šteta nastalih potresom. S obzirom na izvanredne okolnosti izazvane potresom koji je najprije pogodio Zagreb i njegovu širu okolicu, uprava, menadžment i zaposlenici JANAFA odazvali su se akciji Zajedno za Zagreb, na način da su se odreklli dijela svojih primanja za pomoć ugroženim sugrađanima . Dio sredstava su odvojili za sanaciju šteta nastalih na građevinama i objektima nakon potresa na području Grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije. JANAF je i putem donacija udrugama i institucijama dodijelio sredstva za popravke objekata oštećenih u potresu.

Nakon potresa na području Sisačko-moslavačke županije, uprava JANAFa je donijela odluku o donaciji tri milijuna kuna u korist posebnog računa Vlade Republike Hrvatske u sklopu akcije Pomoć za obnovu nakon potresa. Vodeći se načelom solidarnoti i nastojanjem da se zaposlenicima s područja Sisačko-moslavačke županije olakša teška situacija u kojoj su se našli, JANAF je pružio materijalnu pomoć za obnovu stambenih objekata. Uz materijalna sredstava, JANAF je odmah nakon potresa stavio na raspolaganje ljudske resurse i mehanizaciju koji su sudjelovali u raščišćavanju terena i sanaciji građevina

Isto kao i kod prvog potresa JANAF je i putem donacija udrugama i instucijama dodijelio sredstva za popravke objekata oštećenih u potresu na području grada Zagreba, Sisak, Petrinje i Gline.

„Posljedice potresa koji su u prošloj godini pogodili Hrvatsku ostat će dugo u sjećanju naših građana. Slike razrušenih domova i uplašena lica naših sugrađana, nisu nikoga mogle ostaviti ravnodušnim. U tim okolnostima iskazana je velika snaga zajedništva i brige za drugog u pružanju pomoći stradalima u potresima. Ta velika snaga solidarnosti bila je poticaj i nama u JANAF-u, kao društveno odgovornoj kompaniji, da pružimo pomoć i uključimo se u obnovu potresom pogođenih područja“, istaknuli su iz Uprave JANAF-a , izrazilivši želju da pružena ruka pomoći bude ulog za bolju zajedničku budućnost.

U JANAF-u su između ostalog i prepoznali vrijednost multimedijalnog projekta Potres u Zagrebu, kao projekta koji na jednom mjestu slikom, riječju i filmom podsjeća na štete koje je ostavio potres i na ljudima i na građevinama. Prrikazujući na taj način solidarnost koja je potaknuta uslijed ove velike elementarne nepogode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:54