OMOGUĆUJE FINA

‘Doprinijeli smo sanaciji bolnice, izgradnji škole, organizirali pomoć stradalima‘

Potresi u Hrvatskoj uzdrmali su ne samo objekte na stradalim područjima, već i živote ljudi kojima je gubitak bližnjih i krova nad glavom zauvijek promijenio sudbinu
Gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar, voditeljica PŠ Dubranec Irena Meštrović i predsjednik Uprave Fine Dražen Čović

Prvi potres u Zagrebu dočekao nas je nespremne na ovo strašno iskustvo, a materijalne posljedice su zahvatile ne samo brojne privatne objekte, već i škole, vrtiće, crkve i bolnice. Jedna od stradalih bolnica bila je i Klinika za dječje bolesti u Zagrebu, koja je već tada funkcionirala u znatno otežanim okolnostima, uslijed svakodnevne borbe s koronavirusom. Kako bi olakšala oporavak od materijalne štete, Fina je Klinici za dječje bolesti u Zagrebu donirala sredstva za opremanje odjela s ciljem poboljšanja uvjeta boravka roditelja uz dijete na bolničkoj skrbi.

Nažalost, zagrebački potres nije bio posljednja nepogoda ovakve vrste. Nakon gotovo godinu dana, razorna snaga potresa je uništila i šire područje Hrvatske, uključujući Sisačko-moslavačku, Karlovačku i Zagrebačku županiju. Na tisuće građana je ostalo bez svojih domova, a izgubljeni su i ljudski životi. Fina je, poput mnogih drugih tvrtki i pojedinaca diljem Hrvatske, organizirala pomoć stradalima, ali i svojim zaposlenicima kojima su srušeni domovi na stradalim područjima. Kako bi im pomogla u prevladavanju trauma, Fina je omogućila stručnu pomoć svog psihologa putem telefonskog savjetovanja. Također, poslovnice na područjima stradalim od potresa bilo je potrebno hitno sanirati, kako bi građani što prije mogli dobiti pristup uslugama koje su im potrebne.

image
Unutarnji prostor PŠ Dubranec

Velike materijalne štete zabilježene su i na velikogoričkom području, gdje su, nakon razornih potresa, stradale kuće, društveni i sakralni objekti. Među stradalim objektima je i Osnovna škola Eugena Kvaternika Velika Gorica - Područna škola Dubranec za prva četiri razreda, koja je proglašena trajno neupotrebljivim objektom. S obzirom na veliku važnost ove škole kao jedine na širem području, Fina je odlučila pružiti financijsku potporu, kako bi djeci vratila prostor za učenje, obrazovanje i druženje. Nadamo se da će se ovom donacijom barem malo ubrzati proces obnove potresom oštećene zgrade, ali i povratka normalnom životu. Vjerujemo da će se hodnicima škole ponovno čuti školsko zvono i žamor djece na velikom odmoru te da će ružna sjećanja s vremenom potpuno izblijedjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:18