OTKRIVENA NAJVEĆA ZAVJERA DOSAD

NEDJELJNI u potrazi za ISTINOM: ‘Izrael je detonirao atomsku bombu u Fukushimi da bi uništio japansku isporuku ubojitog uranija za Iran?’

Nakon što se Nedjeljni već nekoliko puta obračunao s teoretičarima zavjera, ovoga nam se tjedna javio zabrinuti čitatelj, koji je zatražio da ostane anoniman, s najnovijim saznanjima o

i zamolio nas da provjerimo njihovu vjerodostojnost.

Moderni teoretičari zavjera, proizašli uglavnom iz pokreta za saznavanje istine o napadu na WTC , preplavili su internet, a zatim i svjetske tabloide šokantnim tvrdnjama - Fukushima nije bila nesreća! Uništio ju je Izrael! Nuklearnim oružjem.

Kako je Nedjeljni uvijek na strani istine, odlučili smo istražiti koliko se tu zapravo radi o šačici luđaka s interneta, a koliko je zaista moguće da su u eksploziju nuklearne elektrane na sjeveru Japana uključene elitne špijunske ćelije koje su se trebale osvetiti za japansko obećanje da će pomoći Iranu.

Cijela rasprava počinje velikim i važnim poenom za teoretičare zavjera. Na njihovoj je strani nova zvijezda konspiratorskog svijeta koja širi ovu teoriju, Jim Stone, samoprozvani agent najtajnije od tajnih agencija američke vlade - NSA, zadužena za zaštitu domaćeg informatičkog i komunikacijskog sustava, ali i analizu stranog.

Naravno, kako je NSA najtajnija od tajnih organizacija, tako se Stoneu mora vjerovati na riječ da je zaista njihov bivši zaposlenik jer nitko živ to ne želi potvrditi niti zanijekati, ali mu se isto tako mora vjerovati i na riječ da mu je doktorat iz strojarstva pomogao pri izradi devet tisuća riječi dugačkog elaborata koji objašnjava što se zapravo dogodilo.

Grad u ruševinama

Uspoređujući potres koji je uništio Kobe 1995., koji je iznosio samo 6,8 po Richterovoj ljestvici, s ovim recentnim koji je pogodio s jačinom pri vrhu skale od 9 Stone je prvi put shvatio da sa službenom pričom nešto ne štima. Samo kratki pogled na fotografije bio mu je dovoljan dokaz. Kobe je ležao u ruševinama, zgrade, mostovi i ceste gotovo su nestali, a snimke u okolici Fukushime, ali i ostatku Japana ne pokazuju gotovo nikakvu štetu. Sve dok nije udario 15-metarski tsunami. Udario u sasvim neoštećene mostove, kuće, ceste i automobile. Je li moguće da se potres nikada nije ni dogodio?

Ljudi su ostali zatečeni. Nije bilo upozorenja za tsunami, što je za na povjerovati u zemlji koja je toliko podložna tektonskim poremećajima koji bi mogli uzrokovati smrtonosne valove. “Pogledajte samo snimke iz novinske redakcije koja je najbliža epicentru”, piše Stone u svom službenom izvješću koje je objavio na internetu. “Vidjet ćete da se nitko nije pretjerano zabrinuo. Bio im je to samo još jedan u nizu potresa na koji su navikli. Tako snažan potres, iako samo tri stupnja udaljen na skali od onog u Kobeu oslobađa tisuću puta više energije. I to bi se znatno snažnije osjetilo, čak i ako je epicentar bio 70 kilometara od obale.”

Sporne snimke

Doslovno svaka snimka koje se Stone uspio dokopati nije pokazivala ni trunke strukturalnog uništenja povezanog s jakim potresima. Čelični mostovi, betonski neboderi i drvene kuće i dalje su bili na mjestu dok nije udario tsunami i uništio sve pred sobom. Stone je uspio dokazati, barem tako tvrdi na internetu, a tko zna koliko mu je za vjerovati, da su lažirani seizmografski podaci i da su otok, umjesto jednog masivnog, pogodila tri drastično blaža potresa čiji su epicentri bili na kopnu.

O prejakom potresu lagala je, a tko drugi nego vlada kako bi prikrila što se zaista dogodilo. Stone nije odustajao od istine i znao je da veza između lažiranog potresa i havarije nuklearne elektrane Fukushima mora postojati. I otkuda tsunami ako potresa nikada nije ni bilo?

Ispostavilo se da je službeno objašnjenje za eksploziju reaktora također iznimno problematično. Barem je Stoneu tako bilo. Kaže da je samo on imao hrabrosti pogledati tamo gdje drugi nisu. “Zidovi nuklearnih elektrana iznimno su debeli i čvrsti”, piše Stone, “i nema baš apsolutno nikakve šanse da je eksplozija vodika mogla uzrokovati toliko uništenja.” Kao dokaz svoje teorije nudi primjer eksplozije vodika na Three Mile Islandu, najgoroj nuklearnoj nesreću na tlu Sjedinjenih Država 1979. godine, kada je također došlo do eksplozije vodika koja nije uništila elektranu niti je pobila radnike. Taj je incident bio i dobra škola. Otada se u elektrane ugrađuju posebni sustavi koji upravo u slučaju nagomilavanja opasnog vodika, plin ispuštaju u atmosferu. Isti je sustav imala i Fukushima.

“Nadalje”, nastavlja Stone, “reaktor 4 nije imao goriva tog dana i bio je izvan funkcije. Ali ipak, čak i takav, eksplodirao je jednako kao i ostali reaktori koji su bili u funkciji. Reaktor 4 je zapravo zgrada broj 7 - potpuna nemogućnost i dokaz da se radi o zavjeri.” Stone, naravno, pritom misli na zgradu 7 World Trade Centera, najsnažniju slamku koju teoretičari zavjere koriste kako bi dokazali da je napad na Twinse bio orkestrirana akcija masona, iluminata, cionista ili kojih god svjetskih moćnika želite.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Nedjeljnog Jutarnjeg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 05:31