IDEALNI UVJETI

Projekt od 45 milijuna kuna: Vrsar je dobio sportsku dvoranu u kojoj će vježbati i nautičari

‘Ovdje mogu biti sportska natjecanja, mogu biti i različiti eventi udruga, ima dobru akustiku pa mogu biti koncerti‘
Nova sportska dvorana u Vrsaru
 Tomislav Kristo/Cropix

Nogomet, rukomet, košarka, odbojka, stolni tenis, borilački sportovi - prvenstva, natjecanja, rekreacija - sve to sada stoji na raspolaganju Vrsaranima u novootvorenoj sportskoj dvorani.

Nedavno otvorena dvorana, čiju je vrpcu prerezao načelnik Općine Vrsar Ivan Gerometta, vrijedna je 45 milijuna kuna i ima 2700 kvadratnih metara te trodijelnu dvoranu od 1200 četvornih metara za nogomet, košarku rukomet i odbojku. Prema sjeveru, kroz veliki stakleni zid dvorane, pogled s gledališta od 400 mjesta puca na stari grad i zvonik župne crkve Sv. Martina. Visina dvorane iznad sportskih borilišta iznosi od 9,5 metara u najnižoj točki do 12,3 metra u najvišem dijelu. Od pratećih sadržaja dvorane tu je osam svlačionica, garderoba, sanitarija, prostor za sastanke i fitness.

image
Nova sportska dvorana u Vrsaru
Tomislav Kristo/Cropix

Sportski turizam

Impozantna građevina s limenim pločama boje predoksidiranog čelika zbog kojih se stopila s maslinikom i crvenicom, prema riječima načelnika Ivana Gerometta trebala bi Vrsaru donijeti prednost u novom obliku turizma - sportskom turizmu - i omogućiti produljenje sezone. Inače, Vrsar, s malo više do dvije tisuće stanovnika, dosad je imao malu školsku dvoranu koja je jedva zadovoljavala potrebe djece i nastave tjelesne kulture i odgoja.

image
Nova sportska dvorana u Vrsaru
Tomislav Kristo/Cropix

Ambulanta i ljekarna

- Ovdje mogu biti sportska natjecanja, mogu biti i različiti eventi udruga, ima dobru akustiku pa mogu biti koncerti. No, Vrsar ponajprije ima idealne uvjete za sport tijekom cijele godine - kaže načelnik Gerometta.Također, računaju i na deset lokalnih nogometnih i odbojkaških klubova sa 500 članova koji će napokon dobiti prostor za trening i natjecanja. Pritom, napominje, u jednom dijelu nove dvorane smjestit će se ambulanata i ljekarna.

image
Ivan Gerometta - načelnik općine Vrsar
Tomislav Kristo/Cropix

- To je dosad bio veliki problem jer su ambulanta i ljekarna bile u starom gradu. Tamo ne možeš parkirati, a i starijim je ljudima bilo teško ići uzbrdo - govori.

Dvoranom će gospodariti lokalno komunalno poduzeće Montraker koje je jednim dijelom financiralo projekt. To poduzeće upravlja i dvjema obližnjim marinama Vrsar i Funtana, a u dvoranu planiraju dovesti i nautičare, kojima bi ponudili jutarnju rekreaciju. Naime, kako je u sklopu dvorane i prostor za fitness, računaju da će taj prostor u najam uzimati voditelji rekreativnih i animacijskih programa (joga, aerobik), što će na jutarnju tjelovježbu privlačiti i strane turiste.

image
Nova sportska dvorana u Vrsaru
Tomislav Kristo/Cropix
image
skulptura Kraljica autora Peruška Bogdanića iza dvorane u Vrsaru
Tomislav Kristo/Cropix
image
Nautička patrola, sponozrska pasica
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:40