IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

Oliver u objektivu Livija Andrijića: ‘Teško je birati slike prijatelja koji prerano ode...‘

Osim fotografija Oliverovih opuštenih trenutaka, na izložbi koja traje do 30. rujna, možete pogledati i one s koncerata i raznih probi
Livio Andrijić
 Bozidar Vukicevic/Cropix

Ako fotografija govori više od tisuću riječi, onda onih 35 fotografa i voditelja agencije Cropix, Livija Andrijića, priča cijelu jednu životnu priču. Onu najposebniju, čijim dijelom smo svi željeli biti – onu najvećega, Olivera Dragojevića.

Pod nazivom “Oliver u objektivu Livija Andrijića”, u pjevačevoj najdražoj Vela Luci, njegov dobar prijatelj Andrijić otvorio je ovu posebnu izložbu u galeriji Centra za kulturu uoči Oliverove smrti i koncerta koji slavi njegov život.

Zanimljivost ove izložbe jesu fotografije iz Oliverova privatnog života.

- Imao sam čast stvarati te fotografije jer smo se družili godinama. To je bilo jedno uzajamno povjerenje i prijateljstvo koje se razvijalo tijekom vremena, u kojem sam postao dio njegovog najužeg kruga ljudi i u kojem sam mogao pratiti i ”hvatati” njegove trenutke opuštanja i odmora. Najviše tu, baš u Veloj Luci – otkrito nam je Andrijić.

Osim fotografija Oliverovih opuštenih trenutaka, na ovoj izložbi, koja traje sve do 30. rujna, možete pogledati i one s koncerata i raznih probi.

Andrijić ima nekoliko tisuća fotografija Olivera i selekciju je bilo jako teško napraviti.

- Širi izbor sam prepustio kustosici. Teško je birati slike prijatelja koji prerano ode. Osjećam tugu, ali sam, s druge strane i sretan jer mi je Vela Luka pružila priliku da pokažem te njegove trenutke. Oliver će nam i dalje ostati u srcu i to se neće promijeniti – istaknuo je Andrijić.

Jedna mu je fotografija ipak posebnija od drugih. Nastala je u Puli za vrijeme tonske probe kada su Oliver i Gibonni pripremali koncert. Tu je bio i Livio koji je ovjekovječio antologijski trenutak u kojem je Olivera svladao umor, no i dalje je sjedio za klavirom i čekao svoj red. Pod plavom svjetlošću reflektora ta fotografija dobila je jednu novu dimenziju:

- Jednostavno se sve poklopilo i svjetlo, i atmosfera, i emocija, i kadar... Što se dogodi jednom u životu – naglasio je te zaključio kako je upravo ta fotografija nositeljica cijele izložbe.

image
Nautička patrola, sponzori
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:01