ŽESTOKI OKRŠAJ

Zurovec: ‘Tko još vjeruje Beljaku?‘; Beljak: ‘Lažove podli, odgmiži zajedno s otpadom iz Fokusa‘

Podsjetimo, stranka Kreše Beljaka razvrgnula je u Zagrebačkoj županiji suradnju s SDP-om i dogovorila se s HDZ-om
Krešo Beljak i Dario Zurovec

Reakcije na informaciju da se HSS dogovorio s HDZ-om o zajedničkom vođenju Skupštine Zagrebačke županije ne jenjavaju.

Zadnja u nizu došla je od Darija Zurovca, gradonačelnika Svete Nedelje i predsjednika županijske organizacije stranke Fokus koji je rekao da se "HSS prodao HDZ-u". To je, pak, natjeralo predsjednika HSS-a Krešu Beljaka da se sa Zurovcem obračuna na Facebooku.

Podsjetimo, stranka Kreše Beljaka razvrgnula je u županiji suradnju s SDP-om i odustala od potencijalne većine u Skupštini koju su dogovarali s Fokusom i Domovinskim pokretom. Četiri će HSS-ovca, kako sada stvari stoje, idući tjedan, na trećoj konstituirajućoj sjednici Skupštine Zagrebačke županije, većinu formirati s HDZ-om, strankom s kojom dosad na nacionalnoj razini nisu nalazili zajednički jezik.

Predsjednik HSS Krešo Beljak burno je reagirao na objavu te informacije: “Beljak se nije dogovorio s HDZ-om", napisao je na Facebooku - uz komentar da "Jutarnji list vrijedi manje od najjeftinijeg toaletnog papira". Poslije je ipak ublažio retoriku i rekao da “on ne može zabraniti lokalnim ograncima da surađuju s HDZ-om jer oni imaju svoju autonomiju. Pritom je nedvosmisleno otklonio bilo kakvu mogućnost nacionalne koalicije.

Dario Zurovec kaže da opravdanje Beljaka ne djeluje uvjerljivo.

- Tko još vjeruje opravdanjima Kreše Beljaka da županijska organizacija HSS-a ima svoju autonomiju? Pa to je njegova županijska organizacija, gdje je on posložio svoje ljude. Dakle, ništa od ovog nije slučajno i sada treba samo pratiti kako će se to dalje preslikavati na nacionalnu razinu – rekao je Zurovec.

Zvali smo i Beljaka, ali nije htio ništa govoriti, a za komentar na Zurovca uputio nas je na svoj status na Facebooku:

- Loleku i Boleku, najprije reci tko ti je dao novac za stranačku kampanju, a onda ću možda komentirati tvoje izljeve. Smiješan si lažove podli, ali to je tvoja stvar. Vrijeme će pokazati tko je kome na prodaju, tko se kome prodao, a tko nije niti neće. (...) A sad odgmiži, bivši predsjedniče mladeži HDZ-a, zajedno sa svojim bivšim HNS-ovcem i ostalim otpadom iz svih stranaka koje ste skupili u jednokratnu prevaru zvanu Fokus - napisao je u statusu Beljak.

image
Krešo Beljak
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 04:40