OTVORENI POZIV

Župan Kolar najavio veliku akciju u Zagorju: ‘U subotu cijepimo u čak 38 ordinacija‘

Iznimka u akciji su samo četiri od 32 jedinice lokalne samouprave, gdje su liječnici u samoizolaciji.

Željko Kolar

 Damir Krajac/Cropix

Zbog ekstremnog rasta broja novozaraženih i sve većeg interesa za cijepljenje, ove je subote, 13. studenoga, na području Krapinsko-zagorske županije previđena velika akcija cijepljenja, potvrdio je za Hinu župan Željko Kolar.

Cijepljenje će biti organizirano u 38 ordinacija obiteljske medicine u 28 općina i gradova te u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije na Zivtovom trgu u Zaboku.

U ordinacijama obiteljske medicine svi zainteresirani moći će se cijepiti od 7 do 14 sati, a u prostorijama Zavoda u Zaboku, od 8 do 14 sati.

Iznimka u akciji su četiri od 32 jedinice lokalne samouprave, općine Budinščina, Đurmanec, Mače i Kraljevec na Sutli, gdje su liječnici u samoizolaciji.

Župan Kolar pozvao je mještane s tih područja da iskoriste priliku i dođu na cijepljenje u najbližu ambulantu.

„Molim građane da se odazovu cijepljenju jer je više nego vidljivo da je 80 posto smrtnih slučajeva zabilježeno kod necijepljenih. To bi trebao biti dobar motiv da se odluče i da se cijepe", pozvao je krapinsko-zagorski župan te najavio sljedeću veliku akciju cijepljenja i za subotu, 20. studenog.

U svih 38 ordinacija obiteljske medicine cijepljenje će biti moguće bez prethodne najave, a bit će dostupne sve vrste cjepiva kao i sve tri doze bez obzira na to hoće li za cijepljenje osobe biti zadužen njezin liječnik obiteljske medicine ili neki drugi liječnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:59