UŽARENO U SPLITU

ŽUČNA RASPRAVA IZA ZATVORENIH VRATA Šef antifašista na velikom sastanku SDP-a napao Milanovića, tražio da se povuče pa ljutito izjurio

Split,110216.Stranacki skup SDP-a u prostoru GKM-a na kojem je glavnu rijec vodio predsjednik SDP-a Zoran Milanovic.Na fotografiji: saborski zastupnik Darko Paric i Zoran MilanovicFoto: Duje Klaric / CROPIX
 Duje Klarić / CROPIX

Predizborni unutarstranački skup SDP-a održao se u četvrtak navečer s početkom u 19 sati u splitskom Gradskom kazalištu mladih, u sklopu dalmatinske mini-turneje, piše Slobodna Dalmacija.

Uz predsjednika stranke Zorana Milanovića, prisutni su bili i bivši ministri Arsen Bauk, Siniša Hajdaš Dončić i Boris Lalovac, Branko Grčić, Vedran Mornar i Ranko Ostojić, te glavni tajnik stranke Igor Dragovan. Od splitskih SDP-ovaca odazvali su se Vinko Bajrović, te gradski vijećnici Slavica Bartulović, Milan Blaževski i Goran Sučić.

Skup je bio zatvoren za širu javnost, a bivši premijer nije bio raspoložen za davanje izjava. No, iz pouzdanih izvora doznajemo da se na gotovo dvosatnom događaju raspravljalo o programu stranke i opozicijskoj ulozi, novoj HDZ-ovoj vladi, kao i novim ministrima, napose Zlatku Hasanbegoviću.

Duje Klaric / CROPIX
Split,110216.Stranacki skup SDP-a u prostoru GKM-a na kojem je glavnu rijec vodio predsjednik SDP-a Zoran Milanovic.Na fotografiji: Branko Grcic i Boris LalovacFoto: Duje Klaric / CROPIX

Foto: Duje Klarić / CROPIX

Postavljana su i pitanja problemima na koje bi članovi željeli staviti jači naglasak, poput ekonomske stabilnosti, zdravstva, te građanskog odgoja i vjeronauka u školama.

Također, pokrenuta je i nešto žučnija rasprava kada je započeta tema daljnje afirmacije antifašizma, pa je došlo i do kritike da stranka zbog nekih kompromisa gubi svoje lijevo usmjerenje te poziva na odstupanje s dužnosti predsjednika stranke. Rasprava je naposljetku dovela do toga da predsjednik Udruge antifašista i antifašističkih boraca grada Splita, Josip Milat, napusti skup.

Duje Klaric / CROPIX
Split,110216.Stranacki skup SDP-a u prostoru GKM-a na kojem je glavnu rijec vodio predsjednik SDP-a Zoran Milanovic.Na fotografiji: Ranko OstojicFoto: Duje Klaric / CROPIX

Foto: Duje Klarić / CROPIX

Ostatak je, doznajemo, protekao u relativno dobrom raspoloženju, a Milanović je obećao u novoj ulozi oporbe dahtati za vratom HDZ-a za čitavo vrijeme mandata.

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar se pak očekivano nije pojavio na skupu. Još ranije je dao obrazloženje da ima "ima gradonačelničke obaveze u Zagrebu, te da je bolje da predsjednik stranke sa svojim članovima razgovara bez njega", piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 04:38