SDP POČEO KAMPANJU

Zoran Milanović u Sisku: Ova Vlada ne zna reći odlučno NE, već čeka da rješenje padne s neba

Sisak, 211210.SDP je u Sisku zapoceo predizbornu kampanju. Pred oko tisucu SDP-ovaca 6. izborne jedince okupljenim u Hotelu Panonija, predsjednik SDP-a Zoran Milanovic je pozvao na ozbiljan rad, obilazak svih gradjana i borbu za svaki glas. Na slici: Zoran Milanovic i Marina Lovric Merzel, izborna koordinatorica SDP-a za 6. izbornu jedinicu.Foto: Mate Piskor / CROPIX
 Mate Piškor / CROPIX

SISAK - Ovo je početak jednog ozbiljnog posla. Naša je središnja zadaća priprema za parlamentarne izbore i pobjeda na njima. Mi moramo pobijediti, mi moramo promijeniti Hrvatsku, zemlju koja je osramoćena, koja je opljačkana, da se ovakvo stanje, ovakva sramota nikada više ne dogode.

Zbog toga zaboravite predizborne ankete koje nam već sada daju pobjedu. Moramo doći do svakog čovjeka, do svakog srca, do svake duše u Hrvatskoj. Rekao je ovo Zoran Milanović u utorak navečer u Sisku, pred blizu tisuću SDP-ovaca 6. izborne jedinice, započinjući predizbornu kampanju SDP-a.

Ponavljajući više puta kako je glavni zadatak SDP-a da pobijedi na izborima, Milanović je istaknuo da će SDP za nekoliko godina osigurati bitno drukčiju Hrvatsku, Hrvatsku u kojoj će svi imati jednake šanse, Hrvatsku u kojoj će svi pred zakonom biti jednaki, u kojoj će svi imati pravo na rad. Osvrnuo se i na slučaj INE ističući kako MOL nije neprijatelj Hrvatske, nego partner koji je počeo kršiti partnerski dogovor.

Tom je partneru trebalo reći odlučno ne, trebalo je zaštiti hrvatske nacionalne ineterese, a INA je hrvatski nacionalni interes. No, ova hrvatska Vlada ne zna reći to pristojno i odlučno ne, ona šuti, ona čeka da rješenje padne s neba, rekao je Milanović.

Osvrnuo se i na zbivanja u Zagrebačkoj skupštini ističući da činjenica da su se SDP-ovci podijelili kod glasovanja ne znači da je SDP podijeljen, no da se takvo što nije smjelo dogoditi, jer je poslana pogrešna poruka glasačima pred parlamentarne izbore. Na kraju izlaganja, često prekidanog pljeskom i ustajanjem svih sudionika skupa, Milanović je rekao da ne želi govoriti o stranci na vlasti, ali je prokomentirao jedan slogan HDZ-a. - Oni kažu za sebe: 'HDZ zna'. Kakvo je stanje u državi ispada da HDZ ne zna, zaključio je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:17