OKRŠAJ OKO PET AMBALAŽE

Zoran Gobac: Mi jesmo tražili sastanak s Mirelom Holy, ali nema govora da sam ja bilo kome prijetio!

 Nenad Dugi / CROPIX

ZAGREB - Zoran Gobac je alfa i omega hrvatskog rukometa, te jedan od najutjecajnijih ljudi u hrvatskom sportu općenito, a ima i tvrtku za otpad Drava International, koja je u proteklih pet godina imala promet od 68 milijuna eura, piše Slobodna Dalmacija.

- Ne, nije me htjela primiti, razgovarali smo samo s pomoćnikom u Ministarstvu. Nije mi drago što se mene i još neke koji pošteno radimo s PET ambalažom dovodi u ovako negativan kontekst.

- Mi jesmo tražili sastanak s Mirelom Holy, ali nema govora da sam ja bilo kome prijetio, to nema veze s istinom. Govori se kako će na snagu stupiti Pravilnik o ambalažnom otpadu, ali mi taj pravilnik nismo vidjeli i zbog toga smo željeli razgovarati s ministricom, kazao je Gobac.

Slobodna je pitala Gopca i zašto bi on uopće razgovarao s ministricom i pokušao na nju utjecati.

- Zato što mi konzumiramo taj pravilnik. Po svemu sudeći, ministrica je bila na strani proizvođača PET ambalaže, a ne na strani hrvatskih poduzetnika koji se bave reciklažom, ističe Gobac.

Holy je energično uzvratila.

- Ja nekoga favorizirala? Ma dajte. To su gluposti, kratko je poručila, bivša ministrica.

Upitan da li je posao dobio zahvaljujući HDZ-u, Gobac je kazao kako su sve to laži.

- Nas ni bivša ministrica Marina Matulović Dropulić iz prošle Vlade nije htjela primiti. Istrage koje se trenutačno vode, a tiču se PET ambalaže, pokazat će tko je prav, a tko kriv. Imamo Poreznu upravu, policiju, neka oni kažu tko je radio pošteno. Ja jamčim da je tvrtka Drava radila po zakonu, a što su drugi radili, ne mogu komentirati.

- Mi smo podigli kredite, zaposlili 400 ljudi, državi smo platili 50-60 milijuna kuna obveza pa je bilo prirodno da smo zvali ministricu i htjeli vidjeti koje se to izmjene Zakona spremaju i kako će to utjecati na nas, navodi Gobac.

Iz izvora bliskih SDP-u Slobodnoj Dalmaciji je rečeno da je o Zakonu provedena javna rasprava, te da je Gobac ili bilo tko drugi mogao iznijeti primjedbe.

- Pa ne može ministrica primati stotine vlasnika tvrtki od kojih su neki zaradili stotine milijune kuna i slušati njihove žalopojke. Bilo bi neozbiljno da ministrica to radi i zamislite kako bi to izgledalo u javnosti, rekao je izvor iz SDP-a za Slobodnu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 10:16