OTAC PRETUČENIH DJEČAKA

‘Znate tko nam je pomogao? Tim ljudima je nebitno što smo Srbi, ima nade za Vukovar!‘

Policija je privela petoricu, četvorica su tukla, peti ih skrivao u apartmanu, jedan od njih bio kao BBB u Grčkoj

Privođenje osumnjičenih u Vukovaru

 Vlado Kos/CROPIX

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru, nakon ispitivanja četvorice osumnjičenih za napad na tinejdžere u Vukovaru, predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru određivanje istražnog zatvora ‘‘zbog postojanja osobitih okolnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na iskaze žrtava i svjedoka te postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će ponoviti kazneno djelo, odnosno počiniti teže kazneno djelo.‘‘

Petorica uhićenih i osumnjičenih za brutalan napad i premlaćivanje šestorice vukovarskih tinejdžera, dječaka u dobi od 15 godina, trenutna je bilanca rada policijskih službenika PU vukovarsko-srijemske, koja je protiv njih podnijela kaznene prijave.

Nakon što je u nedjelju uhićen prvi osumnjičenik, mladić u dobi od 23 godine, kojemu je u međuvremenu određen jednomjesečni istražni zatvor uz kaznenu prijavu za počinjenje kaznenih djela protiv života i tijela, odnosno kaznenih djela teške tjelesne ozljede i pokušaja teške tjelesne ozljede, policija je u utorak privela još četvoricu osumnjičenih, dvojicu 20-godišnjaka te jednog 22-godišnjaka i jednog 24-godišnjaka.

‘‘Dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem nad trojicom privedenih muškaraca u dobi od 24, 22 i 20 godina, utvrđena je sumnja kako su 6. siječnja u Vukovaru sudjelovali u tučnjavi i pritom nanijeli tjelesne ozljede šestorici maloljetnika. Priveden je još jedan 20-godišnjak, nad kojim je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da je pomagao počiniteljima nakon počinjenja kaznenog djela‘‘, priopćili su iz PU vukovarsko-srijemske, koja je protiv sve četvorice privedenih podnijela odgovarajuće kaznene prijave.

‘‘Sva četvorica predana su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Protiv dvojice osumnjičenika (24, 22) nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava za kazneno djelo Sudjelovanje u tučnjavi, protiv 20-godišnjaka za kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda iz članka i kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda u pokušaju, dok je protiv četvrtog (20) podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela. Kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju utvrđivanja svih sudionika ovog događaja‘‘, izvijestila je policija, koja je tako u tri dana identificirala, pronašla i privela četvoricu osumnjičenih za brutalan i ničim izazvan napad na dečke rođene 2008. i 2009. godine, od kojih su trojica s teškim tjelesnim ozljedama završili u KBC-u Osijek.

Peti osumnjičenik, pak, tereti se da je pomagao trojici prijatelja u skrivanju u jednom vukovarskom apartmanu.

image

Privođenje osumnjičenih u Vukovaru

Vlado Kos/CROPIX
image

Privođenje osumnjičenih u Vukovaru

Vlado Kos/CROPIX

Vijesti o uhićenjima s velikim nestrpljenjem čekale su se i u obiteljima stradalih dječaka.

- Nema tu neke velike radosti, zapravo je žalosno da se ovakve stvari događaju, ali u svakom slučaju drago nam je čuti da je policija pronašla i uhitila osumnjičene, jer u ovom slučaju pravdu treba izvesti na čistac i to je jedina poanta ove priče i revolta naroda koji ovdje živi - rekao nam je otac dvojice dječaka koji su najteže nastradali i koji su u utorak otpušteni iz KBC-a Osijek, gdje su im dijagnosticirane teške tjelesne ozljede u predjelu glave, lica, rebara...

Dečki su, naime, na mostu Jeana-Michela Nicoliera te subote krvnički izudarani, iscipelareni i pretučeni, a samo zato što je netko od njih prije samoga napada rekao nešto na ekavici. To je huliganima, za koje se navodi da su pripadnici navijačke skupine BBB, bio povod za napad koji je samo zahvaljujući nailasku policijske ophodnje prošao bez još težih i ozbiljnijih posljedica, a s obzirom na to da su napadači u jednom trenutku spominjali i noževe i bacanje dječaka u rijeku Vuku.

Teško je i zamisliti što bi se dogodilo da policija nije naišla. Otac dječaka koji su najteže nastradali rekao nam je da su ih u utorak posjetili brojni prijatelji.

image

Privođenje osumnjičenih u Vukovaru

Vlado Kos/CROPIX
image

Privođenje osumnjičenih u Vukovaru

Vlado Kos/CROPIX

- Sinoć je ovdje došlo 15-ak dječaka, njihovih prijatelja, kojima je potpuno nebitno tko je što po nacionalnosti, pa i to što smo mi Srbi. Oni su, naime, prijatelji i to je ono što mene ohrabruje, u čemu vidim da za ovaj grad ima nade, da ovdje živimo i opstajemo.

Nadam se da će se i institucije ove države pokrenuti i da ćemo svemu ovome stati na kraj - izjavio je otac ozlijeđenih tinejdžera dodajući kako je neizmjerno zahvalan Udruzi djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata iz Vukovara, koja je njegovoj djeci, njemu i supruzi ponudila psihološku pomoć, što je, kaže, samo još jedna potvrda da u Vukovaru ima ljudskosti bez obzira na nacionalnu pripadnost. Dodao je i kako njegovi dečki još uvijek osjećaju posljedice u vidu glavobolja i krvarenja iz nosa.

Inače, prema neslužbenim informacijama, jedan od uhićenih bio je i u skupini BBB koji su ljetos uhićeni u Grčkoj zbog sudjelovanja u neredima i sukobima s navijačima AEK-a, tijekom kojih je jedan domaći navijač smrtno stradao.

image

Privođenje osumnjičenih u Vukovaru

Vlado Kos/CROPIX
image

Privođenje osumnjičenih u Vukovaru

Vlado Kos/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:53