MILIJUNAŠ

Znate li koje naselje je granica Hrvatskog primorja i Dalmacije? Bruno nije znao i to ga je skupo koštalo

Natjecatelj je odgovorio da je riječ o Tuliševici, a ponuđeni su bili još Tisno, Tribanj i Turanj
Tko želi biti milijunaš, 15.4.2021.
 Hrt screenshot

U večerašnjoj je HRT-ovoj emisiji 'Tko želi biti milijunaš' dvoje natjecatelja 'palo' na pitanjima iz zemljopisa. Emisiju je otvorila Ela Franić iz Trogira sedmim pitanjem.

Ela je na pitanju za prelazak drugog praga iskoristila džoker i zatražila pomoć znalaca. Tražila je odgovor na pitanje gdje je pirat s Kariba Henry Morgan navodno zakopao blago: u Dvigradu, Kostelgradu, Milengradu ili u Cesargradu. Ela je poslušala znalca Ivana koji je smatrao da je točan odgovor Dvigrad i tako osvojila 32.000 kuna.

Zadnji preostali džoker, džoker zovi je iskoristila na pitanju za 125.000 kuna . Tražila je odgovor koje je površinom najveće jezero koje je u potpunosti u jednoj državi. Džoker nije bio siguran, a Ela je odustala. Točan odgovor je bio jezero Michigan, a za taj joj je odgovor džoker rekao da bi ga eliminirao.

Nakon što je Trogiranka otišla kući sa 64.000 kuna, natjecanje je u Milijunašu započeo Ivan Ferenčak iz Dugog Sela. Na pitanju za 8.000 kuna je iskoristio džoker zovi i pitao ga koja rečenica nije jedna od partijskih parola u Orwellovoj "1984.": Siromaštvo je bogatstvo; Rat je mir; Sloboda je ropstvo ili Neznanje je moć. Na prijedlog džokera s druge strane, Ivan je odgovorio 'Siromaštvo je bogatstvo' i otvorio iduće pitanje. Na pitanju za 16.000 kuna je iskoristio ostale džokere kako bi točno odgovorio ime sportaša koji na Olimpijskim igrama nije osvajao ništa osim zlata. Ponuđena su bila imena Marka Spitza, Carla Lewisa, Michaela Phelpsa i Usaina Bolta.

Nakon prvog džokera ostala su imena Spitz i Bolt, a znalac Bruno je zatim rekao da misli da je točan odgovor Bolt. Ivan ga je poslušao i tako osvojio 16.000 kuna. Na pitanje za 64.000 kuna Ivan nije točno odgovorio. Tražilo se naselje koje se uzima kao granica Hrvatskog primorja i Dalmacije. Odgovorio je da je riječ o Tuliševici, a ponuđeni su bili još Tisno, Tribanj i Turanj. Taj odgovor nije bio točan pa je Ivan napustio kviz s 32.000 kuna. Točan odgovor je glasio Tribanj.

U večerašnjoj se emisiji zadnji natjecao student Matija Markulin iz Donjeg Dragonošca. Do kraja emisije je odvojio 8.000 kuna, a nastavit će idućeg četvrtka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 21:20