RAZGOVARALI S FRKOM

Znanstvenici koji su potpisali apel ipak ostaju u Znanstvenom savjetu Vlade RH

Potvrdili su svoju spremnost na nastavak suradnje s Vladom i davanje svog doprinosa kontroliranju i suzbijanju epidemije
Sastanak Znanstvenog savjeta
 Ronald Goršić/Cropix

Nakon što su pojedini članovi Znanstvenog savjeta Vlade razgovarali s predstojnikom ureda predsjednika Vlade, Zvonimirom Frkom-Petešićem, što je bilo najavljeno na konferenciji za medije održanoj u utorak, prof. dr. sc. Nenad Ban, prof. dr. sc. Branko Kolarić, prof. dr. sc. Andreja Ambriović Ristov, prof. dr. sc. Igor Rudan i dr. Petra Klepac potvrdili su svoju spremnost na nastavak suradnje s Vladom i davanje svog doprinosa kontroliranju i suzbijanju epidemije, priopćeno je danas iz Vlade RH.

"Podsjećamo da je zadaća članova Znanstvenog savjeta da kroz multidisciplinarnu razmjenu mišljenja o razvoju epidemije, svojim znanjem i iskustvom Vladi pomognu u donošenju odluka, pružajući znanstveno utemeljene savjete i dijeleći svoja promišljanja i prijedloge potrebnih mjera za djelotvorno suzbijanje širenja zaraze virusom Sars-CoV-2 i bolesti COVID-19.

Znanstveni savjet sastavljen je od uglednih domaćih i inozemnih hrvatskih stručnjaka, koji za svoj dobrovoljni rad u savjetu ne primaju nikakvu naknadu.

Kao i dosad, Vlada će u donošenju svojih odluka uzimati u obzir i mišljenje Znanstvenog savjeta, kao i sve druge relevantne parametre u ovoj višedimenzionalnoj krizi. No uvažavajući svačiji doprinos, Vlada će s punom odgovornošću svoje odluke donositi samostalno, i za njih nisu odgovorni članovi Savjeta.

U borbi s koronavirusom, prioritet Vlade ostaje zaštita zdravlja i života hrvatskih građana kroz provedbu optimalnih mjera, uz minimiziranje negativnih učinaka za cjelokupno društvo i gospodarstvo", navodi se u priopćenju iz Banskih dvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2022 13:53