PIŠE IVANKA TOMA

Zna li Milanović nešto što mi drugi ne znamo ili je stvar u tome što želi baš svima pametovati?

Zašto je predsjednik jedini u zemlji koji u akciji Janaf nalazi problem?
Zoran Milanović i Dragan Kovačević
 Cropix/Vesna Veselić
Objavljeno: 21. rujan 2020. 14:08

Predsjednik Republike Zoran Milanović kaže da mu nije jasno zašto istražitelji u slučaju Janaf nisu odmah, nakon što su snimili primopredaju gotovo 2 milijuna kuna mita, uhitili direktora Janafa Dragana Kovačevića i poduzetnika Krešu Peteka.

- Ako je policija zaista pratila nekoga tko nosi dva milijuna ili 200 tisuća kuna nekome da mu da mito, onda hapsiš istog trena i priča je gotova. Koga su čekali uhvatiti, američkog predsjednika? - opalio je Milanović kojemu ništa nije jasno, ali ipak sve zna najbolje.

Kako je predsjedniku ostao upitnik nad glavom oko trenutka završetka istrage, tako je onima koji žele shvatiti njegovu poruku ostalo nejasno što je zapravo Milanović želio reći.

Političari se u pravilu suzdržavaju komentiranja istraga, posebno u ranoj fazi, kada su sve informacije neslužbene i doznaju se iz medija. Milanović je, međutim, napravio iskorak i iskritizirao policiju i USKOK-ove tužitelje.

Zašto je predsjednik jedini u zemlji koji u ovoj akciji nalazi problem (uz iznimku pucanja mjera na samom kraju istrage) i smatra da istražitelji nisu trebali prikupljati još dokaza povrh krune postupka, a to je predaja novca?

Zna li Milanović nešto što mi drugi ne znamo, pa zato tvrdi da je priču trebalo ranije završiti? Ili je naprosto stvar u tome što imamo predsjednika s karakterom koji ga tjera da svakom loncu bude poklopac, da svima pametuje i dokazuje si kako sve zna najbolje, pa tako i kada je trebalo okončati istragu korupcije u Janafu.

Nastavak Milanovićeve izjave upućuje da je ipak ovo drugo posrijedi. Naime, istom prilikom predsjednik je komentirao vijest da je Hrvatska zadržala investicijsku razinu kreditnog rejtinga. Na vijest koja je sve barem malo razveselila, naš predsjednik posprdno odmahuje rukom.

Za njega su nalazi rejting agencija stvar prošlosti.

- U vremenu u kojemu je novac praktički besplatan, njihove prognoze ne znače ništa. Značajnije je što mi znamo i kojim mi podacima baratamo, a sljedeća godina trebala bi biti godina oporavka i rasta ako se situacija oko korone smiri - izrekao je Milanović svoju prognozu.

Nema što, dobra i pametna prognoza - ako se korona smiri, bit će bolje! Predsjednik ipak zna najbolje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 23:31