UNUTARSTRANAČKI RAT

ZMAJLOVIĆ 'Svi koji koriste ovu tešku situaciju ne žele dobro ni SDP-u ni Hrvatskoj'

 Bruno Konjević/CROPIX

ZAGREB - "SDP se prihvatio teškog posla da provedemo do kraja reforme koje smo započeli. Svi oni koji koriste ovu tešku situaciju za repozicioniranje u stranci sigurno ne žele dobro ni SDP-u ni Hrvatskoj", kratko je uoči sjednice Vlade novinarima kazao ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović.

Iako su ga novinari to pitali, Zmajlović nije precizirao na koga misli kada koristi zamjenicu "oni".

Jasno je, međutim, da su njegove riječi upućene bivšem ministru financija Slavku Liniću, koji je za danas u Rijeci najavio konferenciju za novinare.

Linićeva konferencija bit će, očekuje se, novo ulje na vatru ionako užarenih odnosa u SDP-u, koji su kulminirali njegovom smjenom s ministarskog mjesta, a kasnije i lošim SDP-ovim rezultatom na izborima za Europski parlament. Ukratko, očekivanja i političara i novinara govore da će se Linić danas u Rijeci obrušiti na šefa SDP-a i Vlade Zorana Milanovića.

OBRAČUN S PREMIJEROM Slavko Linić će u 12.30 održati konferenciju za novinare u Rijeci

Dodajmo ovome da je Zmajlović bio jedini ministar koji je danas uoči sjednice Vlade bio voljan komentirati novootkrivenu "aferu šogorica".

Prema pisanju Večernjeg lista, Ivana Milanović, šogorica premijera Milanovića, dobila je od HBOR-a kredit u vriejdnosti 250.000 eura samo dva mjeseca nakon što je Kukuriku koalicija preuzela vlast. No, o aferi danas ministri novinarima ništa nisu htjeli govoriti. Na nju se nije osvrnuo ni premijer na sjednici Vlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 10:38