‘VLADA IZ HOTELA‘

Zmajlović: ‘Kožić je potpuno pogubljen, pa on više niti ne zna ni s kim je u koaliciji‘

Kožić već 20 godina vlada iz hotela iz centra Zagreba i ovi izbori su check-out njemu i njegovoj nesposobnosti
 Ranko Suvar/Cropix

Kandidat SDP-a i HSS-a za župana Zagrebačke županije Mihael Zmajlović u ponedjeljak je za svog protukandidata Stjepana Kožića rekao da više niti ne zna s kim je u koaliciji, jer iako je kandidat stranaka većine u Saboru tvrdi da je premještanje sjedišta županije neizvedivo.

"Zagrebačkom županijom već se 20 godina upravlja iz hotela, to je jedina županija koja sjedište i institucije nema na svom području. I dok je Mihaelu Zmajloviću cilj formalno prebaciti sjedište županije u Veliku Goricu, a županijske institucije i tvrtke razmjestiti iz Zagreba u devet gradova i 25 općina na području Zagrebačke županije, Kožić ne želi iz hotela", ističe u priopćenju Zmajlovićev izborni stožer.

Podsjećaju da je Kožić već dva puta u svojim priopćenjima poručio da je premještanje sjedišta Zagrebačke županije u Veliku Goricu neizvedivo jer je potrebna izmjena zakona i većina u Hrvatskom saboru te izjavio: „Imate li većinu u Saboru gospodine Zmajloviću ili je ovo samo jedan u nizu vaših spinova“.

"Ova izjava na najbolji način pokazuje koliko je Kožić pogubljen. On na izbore upravo ide kao kandidat te većine u Saboru, što znači da lako može pokrenuti izmjenu zakona. Ali čovjek koji je promijenio već tri stranke, očito više niti ne zna u koju koaliciju pripada", ističe Zmajlović.

Napominje da je Kožić na izbore prije četiri godine išao kao kandidat HSS-a i SDP-a te govorio za HDZ da je kriminalna organizacija, a sada je njihov kandidat.

"Kožić već 20 godina vlada iz hotela iz centra Zagreba i ovi izbori su check-out njemu i njegovoj nesposobnosti. To je samo još jedna u nizu situacija koja pokazuje da je Kožić umoran, izgubljen i po svemu istrošen župan kojeg treba što prije promijeniti", poručio je Zmajlović.

U prvom krugu lokalnih izbora, kandidat SDP-a i HSS-a Mihael Zmajlović osvojio je 29,08 posto glasova, a njegov protukandidat, dosadašnji župan Stjepan Kožić (HDZ, Stjepan Kožić - Nezavisna lista, Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti, HSU, HSLS, HNS) 44,93 posto glasova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2021 02:10