ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Zmajlović: ‘Kožić izbjegava sučeljavanje, pozivam njegove zamjenike iz redova HDZ-a‘

Zmajlović je podsjetio i da aktualni župan Stjepan Kožić, po prvi put u 20 godina, nije direktno izabran na funkciju župana
Mihael Zmajlović
 Boris Kovacev/Cropix

Kandidat za župana Zagrebačke županije Mihael Zmajlović ustvrdio je u utorak da njegov protukandidat Stjepan Kožić uporno izbjegava bilo kakvo sučeljavanje u medijima, pa je, kako kaže, zato pozvao na sučeljavanje njegove zamjenike iz redova HDZ-a.

Zmajlović je podsjetio i da aktualni župan Stjepan Kožić, po prvi put u 20 godina, nije direktno izabran na funkciju župana.

Drži kako se Kožić ne želi pojaviti na sučeljavanju i zato što "građanima nije ponudio baš nikakav program, priča o kontinuitetu i građane moli da mu vjeruju". Pritom je, tvrdi Zmajlović, uhvaćen u laži oko prikrivenog financiranja kampanje proračunskim novcem, a ne želi dati ni odgovor na brojne afere koje potresaju Zagrebačku županiju.

"S obzirom na to da se Kožić boji sučeljavanja, javno pozivam na sučeljavanje njegove zamjenike iz redova HDZ-a. Ionako je javna tajna da Kožić, kao poznato ime, na ove izbore ide samo kao HDZ-ov mamac za birače. Njihov plan da vlast u Zagrebačkoj županiji preuzmu Ervin Kolarec i Damir Tomljenović spriječen je već u prvom krugu. Birači će ih još više kazniti u drugom krugu i ja sam siguran u svoju pobjedu“, ustvrdio je Zmajlović.

Zmajlović je napomenuo da je Kožić na prošle izbore išao protiv HDZ-a i govorio o njima kao kriminalnoj organizaciji, a sada je njihov kandidat.

"Baš me zanima što će na to reći ova dvojica njegovih zamjenika“, kazao je.

Ustvrdio je kako je "prevrat u Županijskoj skupštini Zagrebačke županije Kožić dogovorio s Draženom Barišićem".

To su, kaže, objašnjavali "projektnom suradnjom“, ali period nakon toga obilježile su brojne afere zbog kojih se Kožić sada krije pred medijima, zaključio je Zmajlović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 02:24