POLICIJA ISTRAŽUJE SLUČAJ

ZLOTVOR NA BRZOJ CESTI Kroz prozor bacao mačiće i psića: 'Mislio sam da je neki papirnati smotuljak. Bio sam prestravljen'

'Stotinjak metara dalje ponovno je zamahnuo i iz automobila izbacio opet neko bijelo klupko - psića'
 CROPIX

Nevjerojatan, ali istinit događaj zbio se u utorak ujutro, oko 8.30, na brzoj cesti Solin – Klis. Vozač automobila, vozeći u pravcu Dugopolja, u jednom trenutku otvorio je prozor i na susjedni trak, pred jureća vozila, izbacio – dva mačića i psića, piše Slobodna Dalmacija .

– Iz Splita sam vozio prema Dugopolju i negdje pred trećim tunelom, a bio sam u srednjoj od tri trake, vozač ispred mene je pružio ruku kroz svoj prozor i nešto izbacio na susjednu, krajnju traku.

Mislio sam da je neki papirnati smotuljak, kako već nekulturni vozači rade i smeće jednostavno izbace na cestu. No, zgrozio sam se kada sam vidio što je izbacio kroz prozor – mačića! – još uvijek pod šokom govorio nam je naš sugovornik (podaci poznati redakciji).

Nastavio je svoju priču:

– Nakon što je izbacio toga jadnog mačića, uskoro je iz vozila ponovno zamahnuo i – na kolnik je bacio još jednog mačića. Bio sam prestravljen. Ali, samo kojih stotinjak metara dalje, ponovno je zamahnuo i iz automobila izbacio opet neko bijelo “klupko”, pretpostavljam kako je ovaj put bila riječ o – psiću.

Pratio sam i fotografirao automobil. Na fotografiji je dobro vidljiva i registracijska pločica. Cijeli događaj sam prijavio policiji, ali i Udrugi “Azil Aurora” – kazao nam je naš sugovornik.

Iz te udruge, čije je sjedište u Omišu, a djeluju na području cijele županije, potvrdili su nam kako su upoznati s cijelim događajem.

– Na sve načine, na žalost, ubijaju nevine životinje, no ovaj je stvarno bizaran.

Ni mi nismo mogli u prvi tren povjerovati – kratko su nam rekli, i dodali kako očekuju da će policija obaviti svoj dio posla i pronaći počinitelja ovoga gnusnog čina.

Policija: Istražujemo slučaj

Antonela Lolić, glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske, kazala nam je: “Provodi se kriminalističko istraživanje uz postojanje sumnje u kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja. Nakon okončanja krim-obrade, imat ćemo više podataka.”

Provjerili smo što kaže i Zakon, gdje stoji kako osoba koja usmrti životinju bez opravdanog razloga može biti osuđena na kaznu zatvora do jedne godine, piše Slobodna Dalmacija .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 13:27