NEKRETNINSKA AFERA

Žinić o državnom stanu u Zagrebu koji godinama koristi: ‘Protiv mene se vodi medijski linč‘

Sisačko-moslavački župan komentirao je informacije da koristi državni stan u Zagrebu
 Marko Todorov/Cropix

Unatoč tome što od 1995. godine živi besplatno u državnoj kući u Glini, unatoč tome što je država obitelji Žinić obnovila obiteljsko imanje u Marinbrodu i unatoč tome što je supruga naslijedila i obiteljsku kuću u Glini, 24sata jučer su otkrila da sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koristi i prostrani državni stan u Zagrebu.

Ivo Žinić danas je za 24sata komentirao stan na zagrebačkom Borovju.

- Evo prije svega reći ću da sam ja hrvatski dragovoljac, časnik hrvatske vojske, bojnik, koji je oslobađao ovaj kraj, ovu Glinu i došao ovdje, dakle na Banovinu. U niti jednu nekretninu, ne ovu koju vi govorite nego i ovu kuću u kojoj sada živimo, a i u stanu, nisam ušao nelegalno. Dakle, sve ove nekretnine dobio sam na korištenje i uredno, dakle, za sve posjedujem određenu dokumentaciju i dakle nisu istine sve ovo što je izrečeno - kazao je Žinić.

Kazao je kako nije istina da nije plaćao najam te da se protiv njega vodi medijski linč.

Na pitanje je li plaćao najam za državnu kuću u Glini od 2008,. Žinić je više puta istaknuo kako je plaćao sve što je trebalo plaćati te da i danas plaća sve što je potrebno.

Na pitanje zašto ga Ministarstvo hrvatskih branitelja pokušava iseliti iz stana na Borovju od 2013. godine, Žinić je kazao da ga ne pokušavaju te da postoji određena dokumentacija.

Na konstataciju da u službenom odgovoru ministarstva stoji da ga pokušavaju iseliti i da su bili na sudu, Žinić je kazao da ako mu se dokaže bilo što nezakonito po pitanju bilo koje nekretnine da se neće kandidirati za župana na idućim izborima.

Kazao je i da je stan na Borovu koristio do određenog vremena te da za to postoji određena dokumentacija.

Na pitanje tko je sada u stanu na Borovju i tko je nalijepio naljepnicu Cestarić preko prezimena Žinić, sisačko-moslavački župan za 24sata samo je kazao: -Ne znam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:58