NAJAVA PROMJENE

ZET više neće voziti u na lokalnim linijama u Velikoj Gorici: ‘Nemamo dovoljno vozača, a ni autobusa‘

"ZET će i dalje normalno voziti na međugradskim linijama, ali za ovo više nema kapaciteta"

Krešimir Ačkar

 

 Damir Krajač/Cropix

- ZET uskoro više neće voziti na lokalnim linijama u Velikoj Gorici jer nema dovoljno vozača, a ni autobusa, stoga čekamo da se okonča javni natječaj kako bismo ugovorili tko će to raditi - najavljuje gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

Dodaje da su prethodni natječaj morali poništiti jer je najbolja ponuda stigla od zajednice ponuditelja, od kojih je jedna tvrtka imala porezni dug, zbog čega s njima nisu mogli sklopiti posao.

Novi natječaj

- ZET će i dalje normalno voziti na međugradskim linijama, ali za ovo više nema kapaciteta. I sada s njim imamo dogovor da će pričekati dok ne okončamo taj natječaj - dodaje gradonačelnik Ačkar. Prema prethodnom natječaju, koji su morali poništiti, dobili su, govori gradonačelnik Ačkar, iznimno dobru ponudu, u iznosu od oko 12 kuna po kilometru, a ZET im je za to naplaćivao 20 kuna po kilometru.

- To je bila izuzetno povoljna ponuda, a kakve će sada doći, ne znamo - rekao je gradonačelnik Ačkar.

U ožujku je Ačkar za Večernji list rekao da sugrađanima želi poručiti da će lokalni prijevoz od samog uvođenja novog pružatelja usluge biti besplatan. Uz to, najavio je tada, uvest će i nove linije prema željezničkom kolodvoru i poslovnoj zoni Meridian 16, liniju Velika Gorica - Mičevec koja će prolaziti kroz Veliku Mlaku, kao i kružnu liniju po samom naselju Velika Gorica.

Besplatno u gradu

- Upravo onako kako su građani i tražili - rekao je tada gradonačelnik Gorice Ačkar. Građani će i dalje moći koristiti ZET-ov prijevoz na linijama prema Zagrebu, kako onima iz same Gorice (268, 290 i 330) tako i onima iz ostalih naselja. Oni koji budu koristili javni prijevoz neće imati više troškove jer će plaćati samo međužupanijske linije ZET-a, dok će prijevoz unutar granica grada biti besplatan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 14:48