POREZNE REFORME

ŽESTOKI SUKOB MILANOVIĆA I OBERSNELA 'Napadaš naš SDP žešće nego Karamarko i njegov HDZ!'

Obersnel je odbacio napade premijera i ponovio kako je porezna reforma loša
Zagreb, 070614.Iblerov trg.Odlukom vecine delegata Glavnog odbora SDP-a nakon sjednice i tajnog glasanja Slavko Linic izbacen je iz stranke.Na fotografiji: Vojko ObersnelFoto: Goran Mehkek / CROPIX *** Local Caption ***
 Goran Mehkek / CROPIX

Zoran Milanović prilično je žestoko napao riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela na zatvorenom skupu SDP-ovog gremija održanom u petak u Tuhelju.

Nakon što je tjednima izbjegavao odgovoriti na optužbe iz Rijeke kako će Vladine porezne mjere uništiti lokalnu smoupravu, Milanović je pred cjelokupnim vrhom stranke rekao kako Obersnel griješi kada putem medija kontinuirano napada SDP, povremeno žešće čak i od HDZ-ovaca, potvrdili su sudionici skupa u Tuhelju za Jutarnji list.

Obersnel je odbacio napade i ponovio kako je reforma loša i da će nanijeti štetu gradovima koji ostaju bez prihoda, na što su mu Milanović i Branko Grčić, otprilike, replicirali kako politiku treba gledati iz šire perspektive, a ne isključivo je li nešto dobro za Grad Rijeku. Za većinu sudionika prevladao je dojam kako spor Milanović-Obersnel nije riješen jer obojica nisu odstupili od svojih stajališta, ali niti jedna od posvađanih strana ne želi dalje zaoštravanje.

Skupom u Tuhelju dominirala je rasprava o pripremama za predsjedničke i parlamentarne izbore, ali sudionici nisu dobili nikakvu pismenu analizu ili plan rada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 23:36