SUSRET KOSOR-KERUM

Željko Kerum: Ako treba puzati za Grad Split i Splićane, ja ću to napraviti

Split, 141209.Danas je svecano otvoreno novo rodiliste u Splitu. Rodiliste je otvorila premijerka Jadranka Kosor. Na slici: gradonacelnik Zeljko Kerum, ravnatelj KBC-a Dujomir Marasovic, premijerka Jadranka Kosor.Foto: Jakov Prkic / CROPIX
 Jakov Prkić / CROPIX

SPLIT - Premijerka Jadranka Kosor obećala je Željku Kerumu pomoć oko dovršetka gradnje komercijalnog dijela Spaladium Arene u Lori sagrađene za Svjetsko rukometno prvenstvo 2009. godine.

- Ako treba puzati za Grad Split i Splićane, ja ću to napraviti, rekao je gradonačelnik Splita te objasnio novinarima da je molio premijerku da pomogne Splitu u dovršetku gradnje poslovnog tornja i garaža, jer je Spaladium Arena na državnom zemljištu.

Na pitanje bi li koalirao s HDZ-om za parlamentarne izbore odgovorio je da je rano govoriti o tome - O koaliciji je rano govoriti.

Prioritet mi je Split, ne smije se dozvoliti da u parlamentu imamo predstavnike a da se oni bore samo za sebe, a ne za Grad i Županiju, niti za svoju stranku. Imali smo i premijera, ministre i saborske zastupnike iz Splita, ali nisu ništa za grad napravili.

Dokaz da je bilo tako je i činjenica da mi s autoputa silazimo kroz pirju, kako je rekao Špaco, a ne na četverotračnu cestu, rekao je Kerum. Kerum je ponovio svoje uvjerenje da se buduća Vlada neće moći sastavit bez članova njegove stranke.

- A uvjet za to bit će da u Splitu bude sjedište Ministarstva turizma i pomorstva.

To je prirodno kao što bi bilo prirodno da Ministarstvo poljoprivrede bude u Slavoniji. Ministarstvo bi Splitu donijelo 700 radnih mjesta, izračunao je splitski gradonačelnik. Na primanju koje je u utorak upriličio za Stellu Ronner-Grubačić, veleposlanicu kraljevine Nizozemske, Kerum se požalio na oporbu, HDZ i SDP, koja ga, rekao je veleposlanici, koči i ne dozvoljava razvoj grada.

Požalio se i na medije za koje je kazao da su pristrani, da izjednačavaju dobro i zlo te da svih ovih godina nisu realno prikazivali situaciju a zato je i došlo do ove krize i gubitka posla za ljude, ustvrdio je gradonačelnik Splita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 13:27