ŽELE REFERENDUM

Željka Markić: 'Sljedeći tjedan s potpisima stižemo u Sabor'

Zagreb, 220914.Zvonimirova.Press konferencija udruge U ime obitelji vezano za promjenu izbornog zakonodavstva i prikupljanja potpisa za referendum. Na konferenciji su govorili Zeljka Markic, Kresimir Planinic voditelj pravnog tima i Lino Zonjic.Na fotografiji: Zeljka Markic.Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Suvar / CROPIX

ZAGREB - Građanska inicijativa "U ime obitelji" potpise prikupljene u referendumskoj inicijativi "Birajmo zastupnike imenom i prezimenom" predat će u Hrvatski sabor u srijedu, 22. listopada.

Inicijativa će potpise predati predsjedniku Sabora Josipu Leki, rečeno je Hini u Saboru, gdje danas još nisu znali točno vrijeme predaje.

Čelnica Inicijative Željka Markić sinoć je u programu javne televizije rekla kako je Inicijativa prikupila više od 380 tisuća potpisa te kako ima više od deset posto potpisa potrebnih za referendum.

Izjašnjavanje o potrebi raspisivanja referenduma na kojem bi se odlučivalo o potrebi da se u Ustav unesu načela glasovanja koja potiču demokratizaciju izbornog sustava i političkih stranaka u Republici Hrvatskoj, održano je od 21. rujna do 5. listopada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 06:34