30 DANA

ŽELITE SE UKLJUČITI U VEGE IZAZOV? Udruga Prijatelji životinja osmislila novu kampanju, po cijeloj zemlji postavili zanimljive plakate

 

Udruga Prijatelji životinja diljem naše zemlje postavila je šarene, simpatične jumbo plakate. Na njih 60 nalaze se svinje, ovce i kokoši koji šalju poruku: želim živjeti.

Nova je to kampanja udruge koja potiče ljude da se uključe u njihov Vege izazov - riječ je o 30 dana dugom "izazovu" u sklopu kojeg će svima koji im se prijave na mail slati recepte, savjete, zanimljivosti i mnoštvo informacija vezanih za veganstvo, a sve kako bi se ljude potaknulo na pozitivnu promjenu jelovnika, koja nikoga neće koštati života.

- Kao što volimo pse i mačke, pokažimo da volimo i druge životinje. Pustimo ih da veselo trče po zelenim livadama ili plivaju u modrim morima, osjete toplinu sunca na svojoj koži i svježi zrak u svojim plućima. Ne otimajmo mlijeko telećima, jaja kokama, meso svinjama i med pčelama. Odaberimo moć koju imamo za stvaranje sretnijeg svijeta i za njih, u kojemu nema mjesta za okrutnost, mučenje, patnju i smrt - kažu iz Prijatelja životinja i dodaju kako je dobro poznato da krave, pilići, svinje, koze, ovce, guske, patke, ribe i druge životinje imaju jednaku potrebu kao i ljudi za ljubavlju, društvom i potomstvom. Jednako osjećaju radost, sreću, tugu i bol, znatiželjne su i inteligentne, vole se igrati i pokazuju zahvalnost, pa čak i sram.


Na Vege izazov može se prijaviti na njihovoj web stranici www.prijatelji-zivotinja.hr. Za sada im dobro ide - u samo jednome danu imaju čak 30 prijava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 05:49