COVID PRAVILA

Želite bodriti Vatrene na tribinama u Danskoj? Evo kako ući u zemlju i što vam je sve potrebno

Hrvatska je od 12. lipnja u danskim preporukama za sprječavanje širenja koronavirusa tijekom pandemije označena žutom bojom
 Robert Perry/AFP

Hrvatska nogometna reprezentacija jučer je u Glasgowu pobijedila Škotsku te se plasirala u osminu finala EURA kao drugoplasirana momčad skupine D.

Još uvijek se ne zna tko će biti protivnik Vatrenih u osmini finala, no poznato je gdje će se utakmica igrati. Reprezentacija će u ponedjeljak, 28. lipnja, igrati s drugoplasiranom momčadi iz skupine E, u Kopenhagenu.

Hrvatski navijači koji žele biti na utakmici u Dansku mogu ući lakše nego što je to bio slučaj sa Škotskom i Engleskom jer su po dolasku u Veliku Britaniju morali prvo u desetodnevnu samoizolaciju, a nakon toga su smjeli 'cirkulirati' po strogoj liniji od hotela/smještaja do stadiona i nazad.

Naime, Hrvatska je od 12. lipnja u danskim preporukama za sprječavanje širenja koronavirusa tijekom pandemije označena žutom bojom, navodi se na stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

Za putovanja u Dansku iz država koje su na žutoj listi nije potreban Covid test pri ulasku u avion. Putnici koji ulaze u Dansku moraju pokazati jedno od navedenoga:

- potvrda da su cijepljeni protiv korone cjepivom koje je odobrila EMA (od primitka posljednje doze mora proći najmanje 14, a najviše 180 dana)

- potvrda da su preboljeli koronu u razdoblju od 14 dana do osam mjeseci prije putovanja

- obaviti test prilikom ulaska u Dansku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:20