NASILNICI

Zbog tučnjave ispred Avenue Malla mladići moraju u popravni

Četiri mladića zaskočila su R. B. na autobusnoj postaji, a napali su ga jer im nije dao novac
 Bruno Konjević/CROPIX

ZAGREB - Daleko od očiju javnosti, u petak je osuđujućim presudama završilo suđenje četvorici maloljetnih huligana za prepad kod Avenue Malla u listopadu prošle godine, prilikom čega su pretukli maloljetnika.

Sudac Odjela za mladež Općinskog kaznenog suda prvoosumnjičenom M. Ć. odredio je dva mjeseca boravka u odgojnoj ustanovi tj. popravnom domu. Drugoj dvojici napadača N. M. i S. H. odredio je samo mjesec dana u odgojnoj ustanovi, dok je četvrti M. V. pušten na slobodu.

Samo jednog nije prepoznao

Svi su u dobi od 17 godina, a trojica će se nakon odsluženih kazni svakodnevno morati javljati u tzv. dnevni boravak u odgojnim ustanovama, što je oblik svojevrsne uvjetne kazne.

Podsjećamo, maloljetnog R. B. četvorka je zaskočila ispred trgovačkog centra Avenue Mall prošle godine i dok je čekao autobus za Veliku Goricu u kojoj živi počeli su ga maltretirati i tražiti novac. Kada je to odbio, napali su ga pa je počeo bježati. Uspjeli su ga uhvatiti, a tada im se pridružio i peti napadač J. J. pa su ga istukli i gazili nogama, a uzeli su mu mobitel, novac i lančić.

Upravo zbog petog napadača slučaj je dobio veliku medijsku pozornost jer je J. J. poznat kao jedan od petorice mladića koji su premlatili maturanta Luku Ritza prije dvije godine. Ritz je nekoliko dana nakon napada preminuo. Iako je sa ostalima bio u pritvoru, J. J. pušten je da na suđenje dolazi sa slobode, a u međuvremenu je upao u nove probleme.

Za ovaj slučaj, s obzirom na to da je na izdržavanju kazne za druge incidente, nije mu se sudilo. M. V. je pušten na slobodu, i jedini nije dobio osuđujuću presudu zbog činjenice da ga žrtva za razliku od ostalih nije prepoznala.

Boji se ići sam u Zagreb

- I jesam i nisam zadovoljan presudom - kaže otac Đuro B. - Moj sin i dalje se boji sam ići u Zagreb, a imam osjećaj da je nakon incidenta stariji deset godina nego što bi trebao biti - dodaje otac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 11:28