HRVATSKI SUVERENISTI

‘Zbog priljeva ilegalnih migranata RH treba na granice poslati vojsku, ali i krenuti postavljati žicu‘

‘To je očigledno jedini način zaštite od sve učestalijih upada migranata na hrvatski teritorij‘, navode Hrvatski suverenisti

Ilustracija

 Robert Fajt/Cropix/Cropix

Klub zastupnika Hrvatski suverenista smatra da Hrvatska zbog sve većeg priljeva ilegalnih migranata i sve češćih incidenta, mora kako bi zaštitila svoje granice ujedno i vanjske granice EU, pod hitno na granice s BiH i Srbijom poslati vojsku, ali i krenuti postavljati zaštitne žice.

- Klub zastupnika Hrvatski suverenista smatra da Hrvatska, obzirom na sve veći priljev ilegalnih migranata i sve češće incidente, kako bi zaštitila svoje granice ujedno i vanjske granice EU mora pod hitno na granice s BiH i Srbijom poslati vojsku ali i krenuti postavljati zaštitne žice.

Iz saborskog Kluba Hrvatskih suverenista u četvrtak su u priopćenju naveli da je, s obzirom na sve veći priljev ilegalnih migranata u Republiku Hrvatsku, što rezultira i sve češćim incidentima, krajnje vrijeme da se povuku radikalni potezi kako bi se zaštitile hrvatske granice ali i sama sigurnost hrvatskih građana u pograničnim područjima.

Upozoravaju da najnoviji incident s ilegalnim migrantima i njihovim pucanjem po hrvatskoj policiji, samo pokazuje da se bez radikalnih mjera problem ilegalnih migranata neće riješi ti ili bar umanjiti.

"Hrvatska mora kako bi zaštitila svoje granice, ujedno i vanjske granice Europske unije pod hitno na granice s BiH i Srbijom poslati vojsku ali i krenuti postavljati zaštitne žice, jer je to očigledno jedini način zaštite od sve učestalijih upada migranata na hrvatski teritorij", navode Hrvatski suverenisti.

Ministar Davor Božinović izvijestio je ranije danas da je u tijeku kriminalističko istraživanje o okolnostima pucnjave s teritorija BiH, a kojoj su u srijedu svjedočili hrvatski policajci na graničnom području kod Rakovice, nakon što su grupu ilegalnih migranata spriječili u ulasku u Hrvatsku.

Karlovačka policija ranije je priopćila da su policajci, koji su skupinu ilegalnih migranata spriječili u ulasku u Hrvatsku, svjedočili pucnjevima na graničnom području u mjestu Koranski Lug kod Rakovice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:54