POŽAR ZAUSTAVIO PROMET

Zbog požara uz prugu kod Saborskog ponovno zaustavljen vlak iz Splita za Zagreb

 Ante Baranić / CROPIX

SABORSKO - Zbog požara u kojemu gori suha trava i nisko raslinje, zatvorena je danas od 12,30 sati željeznička pruga Zagreb-Split na predjelu Ličke Jesenice u blizini Saborskog, priopćila je karlovačka Policijska uprava.

Od glasnogovornice Hrvatskih željeznica Mihaele Tomurad-Sušac doznajemo da je putnički vlak 520 koji prometuje iz Splita prema Zagrebu ipak propušten prugom oko 13 sati.

Na terenu je pružno radno vozilo 'robel', a djelatnici HŽ Holdinga utvrdili su da uz prugu između Ličke Jesenice i Rudopolja tek tinja na nekoliko mjesta te da se vlak sigurno može propustiti, što je i učinjeno, rekla je Tomurad-Sušac.

Na području Saborskog gorjelo je i jučer, kad je željeznički promet uz kratkotrajna propuštanja vlakova bio prekinut ukupno pet sati, što je uzrokovalo kašnjenja u putničkome i teretnom prometu.

U karlovačkome operativno-komunikacijskom centru 192 doznaje se da je odgođen očevid koji je danas trebao biti obavljen kako bi se utvrdio uzrok jučerašnjeg požara i šteta koju je on učinio jer je danas vatra ponovno planula te gori na širem području na istom terenu.

Po prvim policijskim informacijama, "štete od jučerašnjeg požara praktički nije ni bilo".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 11:22