SPORNA IZJAVA

ZBOG GOVORA MRŽNJE ZAVRŠILA NA POLICIJI Ruža Tomašić: 'Nekad ti je sudila partija, danas to rade novinari. Bez mogućnosti obrane'

Zastupnica u EU parlamentu je nedavno izazvala žestoke kritike zbog reakcije na izjave srpskog ministra rada Aleksandra Vulina
 Ranko Suvar / CROPIX

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i predsjednica Hrvatske konzervativne stranke, Ruža Tomašić, objavila je jutros na Facebook profilu Hrvatske konzervativne stranke kako je jučer završila na informativnom razgovoru u policiji zbog navodnog govora mržnje.

- Dragi moji, jučer sam bila na informativnom razgovoru zbog navodnog govora mržnje na kojem sam morala objasniti gdje sam i pod kojim uvjetima izrekla moj odgovor srbijanskom ministru Vulinu. Sada je naša policija bolje informirana o tom 'slučaju', čak i bolje od mnogih novinara koji se nisu potrudili javnosti dati punu informaciju nego su moju izjavu prenijeli jednostrano, izvan konteksta i sa svojim zlonamjernim tumačenjima. Nekada ti je sudila partija, a danas to rade novinari, također bez mogućnosti obrane - napisala je.





[PARTIJSKO NOVINARSTVO] Dragi moji, jučer sam bila na informativnom razgovoru zbog navodnog govora mržnje na kojem sam...

Posted by Hrvatski konzervativci on Saturday, 30 May 2015




Podsjetimo, Ruža Tomašić je nedavno izazvala žestoke kritike zbog reakcije na izjave srpskog ministra rada Aleksandra Vulina, a srpski mediji su je prozvali 'hrvatskim Šešeljom u suknji'.

- Neka oni mole Boga da mi ne počistimo svoje dvorište, jer ako mi počnemo čistiti svoje dvorište, imat će oni još jako puno Srba iz Hrvatske koji će morati ići u Srbiju. Oni drže ovu državu za blagajnu i samoposlugu, a ništa joj ne daju - kazala je tada Tomašić, a ni nakon silnih kritika nije se dala smesti.

- Puna kapa mi je pojedinih hrvatskih Srba koji su rođeni u Hrvatskoj, a do Hrvatske im uopće nije stalo. Žive na račun hrvatskih građana, proputovali su cijeli svijet na račun Hrvatske, a da za uzvrat ništa nisu dali. Zloupotrebljavaju svoju funkciju i provode politiku koja je se odavno pretvorila u etnobiznis - kazala je nakon toga Ruža Tomašić koja tvrdi da je priča o porastu etničke i političke netolerancije u Hrvatskoj besmislena, a njome se isključivo služe oni koji gube poziciju "monopolista na srpstvo" u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 20:54