DRUŠTVO S KONCERTA

Zbog Beroševog prijatelja splitsku kardiokirurgiju u dva dana napustila dva liječnika, i nisu jedini...

U Upravno vijeće KBC-a Split u postavio gan je Beroš, a ranije je šef kardiokirurgije zaprijetio smjenom bivšeg ravnatelja, hvaleći se da u tome ima podršku ministra
 Jakov Prkic/Cropix

U samo dva dana sa Zavoda za kardiokirurgiju KBC-a Split otišla su dva liječnika, dr. Jakov Vojković i dr. Matija Milić. Jedan je dao otkaz u ponedjeljak 2. rujna, a drugi sutradan.

I, kako piše Dalmatinski portal - Nisu jedini.

Specijalizant je, prema pisanju portala odustao od specijalizacije na Zavodu za kardiokirurgiju te su dvojica anestezioloških tehničara Klinike za anesteziologiju, koji su radili na operacijama srca otišli raditi u druge ustanove.

Kao razlog, doznaju, odlazak stručnog kadra je direktno povezan s načinom upravljanja dr. Mate Petričevića, pročelnika Zavoda za kardiokirurgiju i predsjednika Upravnog vijeća splitskog KBC-a.

image

Dr. Mate Petričević

Iako, ravnateljstvo demantira takve navode, kao i sam dr. Petričević, njihovi sugovornici tvrde da su svi upoznati s organizacijskim problemima tog odjela zbog čega je, kažu, ozbiljno narušena, čak i ugrožena kvaliteta zdravstvene usluge.

Kao problem navode da je pravilo da se do 14 sati treba napisati plan operacijskog programa za sutradan, ali ne i na splitskoj kardiokirurgiji. Na tom odjelu ne postoji dnevni plan operacija, tako da su se pojedini kardiokirurzi našli u situaciji da bi pola sata prije zahvata saznali ime pacijenta kojeg će operirati, bez utjecaja na dotadašnje liječenje istog pacijenta.

Za dr. Petričevića, pročelnika Zavoda za kardiokirurgiju, sugovornici portala su nedvosmisleno kazali kako su svjedočili nizu nepravilnosti i grubom kršenju zakona.

U Upravno vijeće KBC-a Split u ožujku prošle godine postavio ga je sam ministar Vili Beroš, a ranije je šef kardiokirurgije zaprijetio smjenom dr. Julija Meštrovića hvaleći se da u tome ima podršku ministra. Tako se, kažu, nastavio ponašati prema svojim zaposlenicima.

No, zanimljivo je da je dr.Petričević očito blizak s ministrom Vilijem Berošem, s kojim se fotografirao na koncertu Thompsona, te je objavio tu fotografiju.

Beroš se na istom koncertu družio s novoizabranim ravnateljem KB.Sveti Duh, prof.dr. Edvardom Galićem, kojem mora dati suglasnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:46