ODLAZAK

Završava mandat ruskog veleposlanika Azimova, ministar Banožić primio ga u oproštajni posjet

Veleposlanik se zahvalio na prijemu te istaknuo otvorenost Ruske Federacije za suradnju s Hrvatskom na svim područjima.
Ministar obrane i ruski veleposlanik
 Filip Klen/MORH

Ministar obrane Mario Banožić sastao se u petak u Ministarstvu obrane s veleposlanikom Ruske Federacije NJ.E. Anvarom Azimovim, a riječ je o oproštajnom posjetu veleposlanika Azimova koji završava mandat u Republici Hrvatskoj.

Ministar Banožić i veleposlanik Azimov razmijenili su mišljenja o projektima modernizacije, razvoju potrebnih sposobnosti kao i o dosadašnjoj suradnji, priopćilo je Ministarstvo obrane (MORH).

Ministar Banožić iznio je prioritete hrvatske obrambene politike te naglasio kako je u izradi Dugoročni plan razvoja Oružanih snaga kojim će se obuhvatiti opremanje i razvoj Hrvatske vojske. Također, zahvalio je veleposlaniku Azimovu na uspješnoj suradnji te zaželio sretan povratak u domovinu.

Veleposlanik Azimov zahvalio se na prijemu te istaknuo otvorenost Ruske Federacije za suradnju s Republikom Hrvatskom na svim područjima.

Istaknuto je kako su se hrvatski ministar obrane i ruski veleposlanik složili da dvije države imaju dobre i prijateljske odnose te kako očekuju da će nastaviti konstruktivno surađivati i razvijati dobre bilateralne odnose.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 17:36