OSTAVILA BEBU U ZATVORU

Zatvorenicu koja je iz požeške kaznionice pobjegla kroz srušeni zid još traže, krenuo stegovni postupak protiv stražarki

Potraga za odbjeglom mlađom ženom je u tijeku. Do odsluženja kazne ostalo joj je svega dva mjeseca.
Kaznionica u Požegi
 
 Danijel Soldo/Cropix

Prije 11 dana zabilježen je bijeg iz ženske kaznionice u Požegi kada je jedna zatvorenica uspjela pobjeći vjerojatno kroz zid srušen u nedavnom olujnom nevremenu. U zatvoru je iza sebe je ostavila svoju jednomjesečnu bebu, a potraga za odbjeglom mlađom ženom je u tijeku. Do odsluženja kazne ostalo joj je svega dva mjeseca.

Kako doznaje RTL, službenice koje rade na osiguranju pod nepoznatim okolnostima su ostavile otvorena vrata kaznionice.

- Kaznionica u Požegi utvrdila je propuste u radu dviju službenica Odsjeka osiguranja kaznionice za žene protiv kojih se pokreće stegovni postupak zbog teške povrede službene dužnosti, stoji u priopćenju Ministarstva pravosuđa.

Olujno nevrijeme prije mjesec i pol dana srušilo je vanjski zid zatvora u Požegi. Danas na tom mjestu, dužine tri autobusa, umjesto zida stoji zaštitna mreža. Okolnosti bijega mlade zatvorenice nisu poznate, no nije isključeno da je upravo taj zid - vidjela kao izlaz, javlja RTL.

Nije poznato na kojem je mjestu zatvorenica prešla na slobodu. Zatvorenica je za bijeg odabrala 5. kolovoza ili Dan pobjede kada je iskoristila nesmotrenost dviju djelatnica zatvora u Požegi.

Podsjetimo, zid ženskog zatvora u Požegi srušen je u nevremenu koje je poharalo požeški kraj još 25. lipnja.

Zatvorenica je otprije poznata policiji, a kazna zatvora koju je služila do bijega određena joj je zbog imovinskih delikata, odnosno krađe.

Skrb o djetetu koje je odbjegla zatvorenica ostavila u zatvoru preuzeo je Centar za socijalnu skrb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 03:30