BEZ POMAKA

Zastupnici IDS-a neće glasati za nove ministre: ‘Premijer šalje nelogičnu poruku‘

Pred hrvatskom Vladom nema kvalitativnih pomaka, niti će ih biti do kraja njenog mandata, kazao je Paus

Dalibor Paus

 Dusko Marusic/Cropix

'Zastupnici IDS-a neće podržati sutrašnje imenovanje novih ministara Vlade Republike Hrvatske', najavio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus.

- Javnost raspravlja o novim budućim ministrima dok predsjednik Vlade hvali ministre na odlasku te pritom poručuje da su bili odlični, ali da odlaze zbog nečega što nema veze s njihovim dosadašnjim radom. Štoviše, ako ne budu osuđeni, premijer će ih vratiti u Vladu!

Drugim riječima, kazao je Paus, želi se poslati nelogična poruka da su smijenjeni ministri, kao i cjelokupna Vlada radili dobro!

Time se može zaključiti, smatra predsjednik IDS-a, kako premijer ni ne očekuje da će novi ministri raditi bolje od starih, niti da će Vlada bolje funkcionirati.

Pred hrvatskom Vladom nema kvalitativnih pomaka, niti će ih biti do kraja njenog mandata, kazao je Paus, naglasivši da je Plenković u ovih 6 godina propustio priliku provesti nužne reforme sustava, od obrazovanja, zdravstva i lokalne (samo)uprave, do reforme pravosuđa i decentralizacije. A tu je i eklatantan fijasko s obnovom na potresom pogođenim područjima, kao i bezbroj afera koje se gotovo svakodnevno pojavljuju.

- U uređenim sustavima važno je tko njima upravlja. Kvalitetan ministar s dobrim politikama može jako puno učiniti u svome resoru. S druge strane, u slabom i nefunkcionalnom sustavu ni kvalitetan ministar ne može puno učiniti, ali loš ga može nepovratno pokvariti. Neka građani sami donesu sud o sustavu u kojem živimo, istaknuo je Paus zaključivši kako je 'IDS svoj sud donio i zato ćemo sutra glasati protiv novih ministara!'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:10