MIRIŠE, MIRIŠE...

Zašto se hajdukovci toliko ljute na spomen fritula? Cijela priča započela je 17. srpnja 2015.

Za razliku od brojnih drugih koji su momčadi Marijana Budimira čestitali i poručili im kako su Hrvatsku učinili ponosnom, Prlja je imao drugačiju namjeru

Noa Skoko

 Cropix/

Juniori Hajduka jučer su u Ženevi izgubili od svojih vršnjaka iz AZ Alkmaara finale juniorske Lige prvaka. Hrvatsku su obišle tužne scene hajdukovih klinaca od kojih mnogi nisu mogli obuzdati suze nakon izgubljenog finala. Nedugo poslije, Zoran Prodanović, poznatiji kao Prlja, druga polovica riječkog sastava Leta 3, oglasio se na Twitteru.

Za razliku od brojnih drugih koji su momčadi Marijana Budimira čestitali i poručili im kako su Hrvatsku učinili ponosnom, Prlja je imao drugačiju namjeru. On je na Twitteru objavio sliku fritula uz poruku: "Neka se momci naviknu".

Nije dugo trebalo da objava podigne prašinu i da Prlja skupi brojne negativne komentare. "Smrade riječki, Rodila mama morona", napisao je, primjerice, jedan komentator.

Pomoćnik glavne urednice Slobodne Dalmacije, Ivo Bonković, objasnio je kako je došlo do toga da se navijačima splitskog Hajduka fritula često podmeće kao element kojim se izruguju ambicije i želje hajdukovaca.

"Za sve sam ovo ja kriv... ", počinje kolega Bonković. "Za ovu frku koja je nastala jučer s porukom Prlje iz Leta 3 nakon grubog poraza juniora Hajduka u finalu Lige prvaka. On je na Twitteru objavio sliku fritula (!!!!) uz poruku ‘Neka se momci naviknu‘. E kvragu i titula i fritula. Kako je do toga došlo?

Kako bi rekli novinari kad ne znaju kako započet tekst - krenimo iz početka. A početak priče je iz 2015. godine, točnije 17. srpnja kada su u Maksimiru u prvom kolu igrali Dinamo i Hajduk. Utakmica je završila rezultatom 1:1, poveli su bijeli golom Caktaša na dodavanje Ohandze u 8.minuti, a izjednačili su "modri" u 37. minuti golom Soudanija.

image

Pomoćnik glavne urednice Slobodne Dalmacije, Ivo Bonković

/Privatni Arhiv

Trener Hajduka bio je Damir Burić, a tu su utakmicu igrali Kalinić, Fran Tudor, Milović, Nižić, Pejić, Jefferson, Vlašić, Balić, Caktaš, Roguljić i Ohandza, kasnije su s klupe ušli i Maloku, Maglica i nikad prežaljeni Kiš.

Hajduk je igrao odlično, a mene je nesrećom dopalo da dežuram u redakciju upravo taj vikend i uređujem naslovnicu. I ne da mi vrag mira, a onako mlad i nadobudan pomislio sam da je upravo to ekipa koja bi konačno mogla doći do titule prvaka.

I eto zla, puknem ja naslov MIRIŠE NA TITULU, a kolegica grafičarka Darija je sve to lijepo ukomponirala uz fotografiju nakon postignutog gola, a na kojoj su Milović, Jefferson, Tudor i Caktaš..

image
/Privatni Arhiv

Đavla crnoga miriše. Već sljedeće kolo protiv Splita 0:0, pa onda katastrofa u Puli, poraz od Istre 4:1, i onda uvijek neugodni Slaven Belupo na Poljudu - 2:2. I tako je iz godine u godina ta moja titula sve više postajala predmet zafrkancije, pa je od titule na kraju ostala fritula. I sad se te fritule dohvatio Prlje.

Ali odmah moram reći, pa što da je... Meni je iskreno puno draže da netko kaže iskreno što misli, pa tako on gušta u Hajdukovu porazu, nego svi što su se posljednjih dana otkrili ‘ljubav‘ spram splitskih bijelih, mada ih ne mogu smislit. Pa sve neke čestitke, srčeka itd. Ma dajte, kao da sad po nekom nacionalnom jedinstvu Riječani moraju navijat za Hajduka, a Hajdukovci za Rijeka. Ma di to piše. Svatko navija za svoje, i sve ok, a zdrava zafrkancija je - zdrava zafrkancija.

Samo, hm, imamo jedan problem. Te pradavne 2015.godine ja sam stvarno pomislio da će biti nešto od titule, sad sam siguran, sada to znam, neću je doživjeti. Al‘ će barem ovaj naslov ostati..."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 16:32