Krčki restoran u sklopu tamošnjeg hostela šefu kuhinje nudi plaću od 15 tisuća kuna, no unatoč 43 tisuće nezaposlenih u ugostiteljskoj i turističkoj struci, njegova kuhinja je prazna.
- Tražimo kvalitetnog a la carte kuhara s iskustvom i nudimo 15 tisuća kuna plaće, smještaj i hranu, rekla je Novoj TV voditeljica hostela Ana Zec. Riječ je o neto iznosu.
Objasnila je da je restoran ostao bez kuhara spletom nesretnih okolnosti.
Prema podacima Zavoda za zapošljavanje riječ je o poslodavcima na koje se djelatnici ne žale.
Prije sezone poslodavci su tražili 22 tisuće sezonskih radnika u turizmu. Najviše su tražili konobare, prodavače, radnike na održavanju, kuhare, čistače i čistačice.
Problema s pronalaženjem sezonaca sve češće imaju ugostitelji diljem Jadrana iako mnogi dolaze raditi i iz unutrašnjosti Hrvatske.
- Kvalitetna snaga se teško pronalazi, dolaze odasvud i svakakvi, ali recimo ove godine se teško nalazi dobra radna snaga, rekao je Novoj TV ugostitelj Tomislav Kirinčić.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....