RUŽAN VIDEO

Zaposlenik Mlinara snimljen kako nogama gazi po kruhu kako bi stao u kutiju: ‘To nije bilo za konzumaciju‘

Iz tvrtke su rekli kako se radi o pekarskim proizvodima iz povrata, koji nisu namijenjeni za konzumaciju

Radnik gazi kruh

 Screenshot/tiktok/

Društvenim mrežama proširila se snimka na kojoj se vidi kako radnik u odjeći na kojoj je logo poznatog lanca pekara ‘Mlinar’ ukrcava kruh i pekarske proizvode u kamion. No kada shvati da mu iz jedne kutije vire pekarski proizvodi, počeo ih je gaziti nogama kako bi sve stalo u kutiju.

“Evo kako se jeftina radna snaga odnosi prema nama, dobar tek Mlinar Hrvatska”, naslov je videa na TikToku, a ljudi u komentarima su pobjesnili i pisali kako je to što radi "užasno". No bilo je i onih koji su odmah sugerirali da se vjerojatno radi o starom kruhu za otpad. Bilo je i onih koji su komentirali kako je očito bolje baciti kruh, nego ga podijeliti onima koji si ga ne mogu priuštiti.

@sabian.7 RADNIK GAZI KRUH KOJI NAS HRANI ??# Croatia #radnici #dostava #kruh #rijeka #foryou ♬ Oh No - Kreepa

Nakon što se snimka proširila društvenim mrežama, portal Index se javio Mlinaru, a iz tvrtke su im rekli kako se doista radi o pekarskim proizvodima iz povrata, koji nisu namijenjeni za konzumaciju.

- Na društvenim mrežama pojavio se video na kojem zaposlenik Mlinara nogama pritišće stari kruh. Želimo dodatno i nedvosmisleno naglasiti da se radi o neprodanom kruhu s tržišta, koji je jednodnevan proizvod te se svakodnevno odvozi i nije namijenjen daljnjoj konzumaciji.

Kruh iz povrata se odvozi u bioelektranu Energija Gradec, gdje se koristi kao sirovina za proizvodnju električne energije te nikako nije namijenjen za daljnju upotrebu u ljudskoj prehrani. Sirovina se ne koristi ni za ljudsku ni za stočnu hranu, već isključivo za biomasu koja se koristi za proizvodnju električne energije, rekli su iz Mlinara.

Kazali su i kako je radnik sa snimke upozoren, s obzirom na to da je "mimo pisanih procedura pokušao ubrzati proces prikupljanja kruha iz povrata".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:31