NEZADOVOLJNI SU

Zaposlenici pulskih gradskih vrtića prosvjedovali ispred Komunalne palače

Ogorčeni prosvjednici najavili su štrajk upozorenja za petak, a otkrili su i da imaju veliku podršku roditelja

Arhivska fotografija

 Duško Marušić/Cropix

Zaposlenici pulskih gradskih vrtića u utorak su, uoči sjednice gradskog vijeća, dočekali vijećnike i uručili im letak u kojemu između ostalog traže izjednačavanje plaća s plaćama učitelja razredne nastave u osnovnim školama.

"Tražimo da se poštuje nas, radnike predškolskih ustanova, te da se poštuje zakone ove zemlje, ništa drugo. Tražimo odnos kakav mi dajemo svom zvanju, roditeljima, a pogotovo djeci koju obrazujemo i odgajamo. Stoga tražimo potporu u jednostavnom traženju da se poštuje struka i zakoni", naveli su u letku.

Nakon što su podijelili letke, zaposlenici vrtića održali su prosvjed pred gradskom palačom te su zvižducima i povicima tražili da im se obrati pulski gradonačelnik Filip Zoričić koji se na koncu odazvao pozivima.

image

Filip Zoričić

Duško Marušić/Cropix

"Slažem se da treba izjednačiti plaće, to je zakonska obaveza. Slijedit ćemo ritam koji je zasad dogovoren. Sad moramo naći 2,5 milijuna eura, radimo matematiku" - poručio je Zoričić dodavši kako trenutno, za razliku od države koja je podigla plaće učiteljima i nastavnicima, Grad Pula ima različit sustav financiranja.

Gradonačelnik je najavio da će kroz dva tjedna imati konkretniju informaciju o tome koliko država, a koliko Grad, mogu sa svoje strane iznaći za to načina.

Inače, kako tvrde u Sindikatu Istre, Kvarnera i Dalmacije, plaća odgojitelja zaostaje 550 eura za osnovnim školama.

Ogorčeni prosvjednici najavili su štrajk upozorenja za petak, a otkrili su i da imaju veliku podršku roditelja koji u velikoj većini neće tog dana dovesti djecu u vrtiće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2024 19:23