KOSOR ZATRAŽILA

Započela istraga o Matijaševićevu stanu

Glasnogovornica Martina Banić za Jutarnji je potvrdila da je Kosor službeno zatražila istragu
 Nikša Stipaničev/CROPIX

ZAGREB - Vlada je najavila da će istražiti slučaj čelnika Hrvatske udruge sindikata Splićanina Ozrena Matijaševića koji živi u dužnosničkom stanu od 50 četvornih metara u Ilici 81 iako prima plaću od 11.600 kuna.

- Premijerka Kosor zatražila je da se to istraži - rekla je glasnogovornica Martina Banić. Podsjetimo, Jutarnji list nedavno je pisao o Matijaševiću koji za taj stan Središnjem uredu za upravljanje državnom imovinom plaća povlaštenu najamninu od svega 1100 kuna.

Tržišna cijena najamnine stana te veličine i na toj atraktivnoj lokaciji u centru Zagreba, tvrde u agencijama za nekretnine, kreće se od 2500 do 4000 kuna.

S Matijaševićem u državnom stanu živi i njegova 21-godišnja kći, koja studira u Zagrebu. Matijašević ništa od toga ne skriva, ističući kako je sve zakonito i transparentno.

- Živim u zgradi na adresi Ilica 81 s kćerkom studenticom u stanu od 50 kvadrata. Zgrada je dio imovine koja bi se trebala raspodijeliti između države i sindikata.

Odluka Vlade je da se ti stanovi daju na korištenje dok se problem ne riješi i ja sam iskoristio priliku - izjavio je tada za Matijašević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 05:55