TOČKICE I TEMPERATURA

'ZAKLJUČALI SU NAS, NE ŽELE NAM REĆI ZAŠTO!' Na šibenskoj Hitnoj mislili da bračni par ima ebolu pa ih stavili u karantenu

 Arhiva / HANZA MEDIA

Pomozite! Zaključali su nas na odjelu šibenske Hitne pomoći, a ne žele nam reći zašto! Zvali smo i policiju – javili su portalu Šibenik.in u četvrtak oko 16 sati šokirani supružnici iz Šibenika. Ispostavilo se da su medicinske sestre po njihovu prijemu u hitnu pomoć zbog visoke temperature i crvenih točkica po cijelome tijelu, posumnjale da boluju od ebole.

Kako Šibenik.in doznaje na mjestu događaja, pomorac im je rekao da je nekidan došao iz strane zemlje i odmah su ga smjestili u karantenu. Njegovu suprugu su nakon više od pola sata pustili, a tek nakon što je na odjel stigla infektologinja, koja je odmah zaključila da je riječ o vodenim kozicama, a ne eboli, pustili su i njega.

Sanacijski upravitelj šibenske Opće bolnice dr. Ante Županović novinarima je kazao da je riječ o normalnoj proceduri kada medicinsko osoblje posumnja da pacijent ima neku infektivnu bolest.

- Takvom pacijentu nije mjesto u čekaonici s ostalim pacijentima, nego ga smještamo u posebnu prostoriju za tu namjenu. On je tamo do dolaska infektologa i ne vidim mjesta za paniku – kazao je dr. Županović.

Kako su se supružnici požalili da je u toj prostoriji bila visoka temperatura i da su uvjeti nedostojni čovjeka, pitali smo sanacijskog upravitelja je li normalno da ljude smještaju u takve prostorije, na čjim vratima piše telefonska centrala.

- To je jedina prostorija koja je dovoljno udaljena od ostalih pacijenata, a uvjeti nisu tako loši kako su vam ih pacijenti opisali – zaključio je Županović.

Bračni par za koji su medicinske sestre posumnjale da imaju ebolu, nakon sat i pol vremena nervoze u šibenskoj Hitnoj pomoći, otišli su konačno kući. Srećom, on nema ebolu, nego samo vodene kozice koje posljednjih mjeseci haraju Šibenikom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 12:49