NAGLA PROMJENA

Zagreb pogodilo grmljavinsko nevrijeme, kod Ludbrega olujni vjetar srušio stablo na cestu

Za današnji dan upaljen je meteoalarm za cijelu Hrvatsku osim za dio područja dubrovačke regije

Stablo na cesti

 Željko Puhovski/Cropix

Oko 14 sati Zagreb je pogodilo iznenadno nevrijeme praćeno jakom kišom, vjetrom i grmljavinom. Kako nam javljaju čitatelji, gradske ulice preplavile su velike količine vode.

Unatoč opasnosti od rušenja drveća i poplava podrumskih prostorija, nemamo saznanja o većim štetama. Provjerili smo s vatrogascima imaju li povećan broj intervencija, na što su odgovorili da nemaju.

Kao što je najavio Državni hidrometeorološki zavod nakon stabilnog početka tjedna, uslijedila su grmljavinska nevremena praćena kišom. Za današnji dan upaljen je meteoalarm za cijelu Hrvatsku osim za dio područja dubrovačke regije.

U zagrebačkoj i riječkoj regiji, kao i dijelu Istre i Gorskog kotara, na snazi je narančasti alarm koji ukazuje na olujni vjetar, povećanu količinu kiše i grmljavinsko nevrijeme. Ostatak zemlje nalazi se u žutom upozorenju, dok je dio unutrašnjosti dubrovačke regije u zelenome što znači da ondje nema upozorenja.

Sutra će u cijeloj Hrvatskoj biti pretežno oblačno i kišovito, a unutrašnjosti se očekuje i zahlađenje. Obilna količina oborina i grmljavinsko nevrijeme očekuje se na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima uz umjereno do jako jugo.

Nevrijeme koje je pogodilo područje Ludbrega srušilo je stablo na cestu u naselju Bolfan zbog čega se promet odvijao otežano.

Pogledajte fotografije iz Ludbrega:

image

Stablo na cesti

Zeljko Puhovski/Cropix
image

Stablo na cesti

Zeljko Puhovski/Cropix
image

Stablo na cesti

Zeljko Puhovski/Cropix
image

Stablo na cesti

Zeljko Puhovski/Cropix

Ako ste fotografirali nevrijeme ili imate fotografije štete, pošaljite ih na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:57