NOVO RADNO MJESTO

Zadravec se tri mjeseca nakon smjene vraća na posao: Preuzet će tim od petero zaposlenih

Zadravec je, podsjetimo, smijenio tadašnji v.d. ravnatelja prof. Zoran Vatavuk zbog narušenih međuljudskih odnosa i optužbi za mobbing
Dijana Zadravec
 Srdjan Vrancic/Cropix

Dijana Zadravec, smijenjena predstojnica Zavoda za radiologiju, u ponedjeljak bi se trebala vratiti na posao i to na novo radno mjesto voditeljice Odjela za neuroradiologiju, doznaje neslužbeno Jutarnji list.

Naime, tri mjeseca nakon smjene, Zadravec bi, nakon bolovanja i godišnjeg odmora, trebala preuzeti tim od pet zaposlenih, među kojima nisu liječnici Vladimir Kalousek i Branimir Čulo, koje je optužila za kriminalne radnje. Zadravec je, podsjetimo, smijenio tadašnji v.d. ravnatelja prof. Zoran Vatavuk zbog narušenih međuljudskih odnosa i optužbi za mobbing.

- Vođenje tog zavoda od Zadravec u proteklom razdoblju rezultiralo je ozbiljno narušenim međuljudskim odnosima, što je dovelo do velikog odljeva kadrova iz naše ustanove. Takvo daljnje stanje je neodrživo, prije svega, zbog ugrožavanja redovitog pružanja usluga pacijentima, ali i daljnjeg urušavanja radiološke djelatnosti u bolnici. Uz to, eskalacija sukoba prešla je granice naše ustanove, sukobi i međusobne optužbe u javnosti nanose nemjerljivu štetu KBC-u Sestre milosrdnice i svim zaposlenicima - izjavio je Vatavuk prilikom smjene.

Prof. Zadravec žalila se na odluku, ali ju je potvrdilo i Upravno vijeće, na čelu s državnim tajnikom u Ministarstvu zdravstva Tomislavom Dulibićem.

Situacija u KBC-u Sestre Milosrdnice, koja je mjesecima bila napeta, rezultirala je ostavkama dvojice vršitelja dužnosti ravnatelja, prof. Marija Zovaka i prof. Zorana Vatavuka, te brojnim problemima u međuljudskim odnosima, koja je kulminirala optužbama za teški kriminal.

Zbog svih tih navoda Vinogradsku su dulje vrijeme "češljale" čak tri inspekcije, i to Ministarstva zdravstva i financija i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, a osim nekih manjih propusta, nisu ustanovili kriminalne radnje. U međuvremenu je za ravnatelja izabran prof. Davor Vagić, na natječaju na koji se prijavila i Zadravec. Kako doznajemo od zaposlenika bolnice, situacija je mirna već neko vrijeme, te nema internih sukoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:11